Anlık Bildirim

Sony 17" ve 19" CRT monitör üretimine son veriyor : (

Sony yetkililerin yaptığı bir açıklamaya göre firma 31 Mart tarihinden itibaren 17" ve 19" CRT monitörlerin üretimini durduruyor.Profesyoneller tarafından yaygın biçimde kullanılan ve talep edilen 21" ve 24" CRT monitörlerin üretimine ise şimdilik devam edilecek.

Ayrıca OEM olarak Dell, HP gibi firmalara yapılan üretimde devam etmeyecek. Aperture Grill teknolojisini kullanan diğer firma NEC-Mitsubishi ise Diamondtron tüpleri imal etmeye devam edeceğini açıkladı.

Daha önce  Sharp, Matsushita, ve Hitachi CRT üretiminden çekilmişlerdi ve Sony'nin bu firmaları takip etmesi esasında çok da büyük bir sürpriz değil. Üstelik Sony LCD üretimi için oldukça büyük yatırımlar yapmış durumda. 15" den 23" kadar 6 farklı boyutta LCD üreten Sony son dönemde bu ürünlerini oldukça ön plana çıkartmaya başlamıştı.

Öte yandan karar yüksek renk kararlığı, renk saflığı gibi konularda üstün olan diğer Aperture Grill CRT üretici olan NEC-Mitsubishi bu alanda rakipsiz kaldığı için oldukça şanslı gibi gözüküyor. NEC-Mitsubishi LCD konusunda da iddialı olmalarına rağmen grafiker, yayıncılar gibi profesyonellerle, yüksek görüntü kalitesi isteyenlerin Aperture Grill CRT'leri hala talep ettiklerini bunun bir süre daha düşmeyeceğini söylüyor. Sonuçta bu istekleri diğer LG Flatron ve Samsung DynaFlat giibi rakip shadow mask'li teknolojiler karşılamaktan uzaklar.

Sony'nin bu kararı almasında rakiplerine karşı olan fiyat dezavantajının da rol oynadığı düşünülüyor. 17" giriş modeli E250 diğer firmaların 19" leriyle aynı fiyata satılıyor ve bu da 17" ve 19" Sony'lerin satışlarını olumsuz etkiliyordu.

Sony 17" ve 19"  monitörlerin üretimden kaldırılmalarının ardından 6 ay içinde bütün dünyadaki OEM dahil stoklarının tükeneceği tahmin ediliyor. Yani eğer bu monitörlerden birini almayı planlıyorsanız elinizi çabuk tutmaya bakın.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim