Anlık Bildirim

Sony HMP-A1: iPod'a yeni rakip

Sony müzik/film yapım şirketlerinin varlığına ve geniş kaynaklarına rağmen bugüne kadar Apple'ın liderliğindeki ve Creative'inde iddialı olduğu MP3 çalıc/online dükkan pazarına pek fazla bulaşmamıştı. Ama Apple'ın iTunes/iPod'la 100 milyon $'lık başarısının ardından Sony'nin de ağzı sulanmışa benziyor.

Sony karşı atağa 20GB'lık HMP-A1 ile geçti. Gerçi cihaz şimdilik sadece Japonya'da piyasaya sunulacak (26 Haziran) ama çok kısa bir süre sonra başta Amerika olmak üzere diğer bir kaç pazarda da boy göstereceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bir süre sonra bir de Sony Music Store görürsek hiç şaşırmayın bu cihaza müzik satın alabileceğiniz.

Sony deyince ilk önce akla güzel tasarım gelir ama bu sefer sanki Apple'ın biraz gerisinde kalmışa benziyor. Siyah renk ağırlıklı gövde iPod kadar kullanışlı gözükmüyor.

Bu ürünün Sony açısından bir başka önemli yeniliği MD'lerde kullanılan ATRAC'ın bu cihazda kullanılmaması ve buna mahkum olmamanız. NetMD'ler dahil Sony taşınabilir cihazlarında hep ATRAC'ı ön plana çıkarmıştı.

Haberi yazarken fiyatı belli değildi.

Ürünün özellileri şöyle:

3.5" TFT LCD, 320x240
20GB HDD
USB 2.0
Uzaktan Kumanda / Stereo Kulaklık, USB (mini B), AV mini jack, 5.2V harici güç girişi
Entegre Li-Ion pil, AC adaptör 100-240V
Pil Ömrü:
4 saat @ 4Mbps MPEG2
6 saat @ 1Mbps MPEG4
8 saat @ 128Kbps MP3
Şarj adaptörle 2.5 saat, USB'den 7 saat
Boyutlar129.6x75.6x22mm, ağırlık 250g
AVI(DV)/WMV/DVR-MS/MPEG 1/2/4 video, JPEG/BMP/GIF/PNG/TIFF/PGPF resim, MP3/WAV ses Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim