Anlık Bildirim

Sony'den seçkin ürünler dizisi: Qualia

Bir süredir eski şaşalı günlerine göre hafif durgunluk içinde gözüken firma yine üst düzey ürünlerle karşımızda.

Qualia şık, yüksek işçilik ve malzeme kalitesini biraraya getiren, son nesil pahalı elektronik cihazları içinde barındıran özel bir seri.

Qualia ürün ailesi SACD çalıcıdan tutun da dijital fotoğraf makinelerine kadar uzanıyor.

Ama ürünler bu kadar çeşitli olmasına rağmen isimlendirme çok sade biçimde yapılıyor: Qualia adından sonra 3 basamaklı bir numara ürünün modelini belirliyor.

Örneğin Qualia 004 6.2MP dijital projektörken, Qualia 015 HDTV destekleyen 36" ekran. Yeni tanıtılan Qualia 016 ise 2 MP ultra kompakt dijital fotoğraf makinesi. (Aşağıdaki resimler soldan sağa: Qualia 007 SACD system, Qualia 015, Qualia 016)

Qualia serisini anlamak açısından 016 üzerinde durmakta yarar var, hem de dijital fotoğraf makinesi olması dolayısıyla haber profilimize daha çok uyuyor.

Qualia 016 ultra kompakt sadece 69 x 24 x 17 mm ölçülerinde üst düzey 2 MP CCD dijital fotoğraf makinesi.

Yükte hafif, pahada ağır bu ufaklık 56.6 gr. çekiyor tartıldığında. Dayanıklılık ve hafiflik açısından hemen hemen bütün gövde alüminyumdan yapılmış. Siyah rengin hakim olduğu görünüşü bence oldukça asil. James Bond'un harika oyuncaklarına benzediğini söylemek yanlış olmaz. Kamera küçüklüğüne rağmen üzerinde flaşa (takılabilen ayrı bir parça halinde) ve entegre LCD (0.55" TFT) ekrana sahip.


2 MP (1600x1200) rakamı size az gibi gelebilir ama bu boyutlardaki bir kamera için inanılmaz. Qualia 016 fotoğraf çekerken bile diğer rakiplerinden tamamen farklı bir strateji uygulayan ilginç bir ürün. Her bir kare için cihaz arka arkaya 4 defa görüntü yakalıyor ve uygun filtreleme teknikleri ile hem elin titremesinden kaynaklanan bulanıklığın önüne geçiliyor hem de görüntüyü olabilecek en keskin biçimde oluşturuyor.

Çekilen fotoğraflar Memory Stick'lerin ufak versiyonu olan Memory Stick Duo'lar üzerinde saklanıyor.

Boyutları itibariyle optik zoom özelliğine sahip değil bunun yerine sadece 4X dijital zoom yapılabiliyor.

En baştaki fotoğrafta gördüğünüz gibi Qualia 016 kendi özel çantası ve zengin aksesuarlar ile beraber satılıyor.

Çanta içeriği şöyle: Qualia 016, Flaş, Uzaktan Kumanda, Video-Out ünitesi, Geniş-Açı lens, Telefoto lens, Vizör, 64MB Memory Stick Duo, Lityum pil ve şarj cihazı.

Diğer Qualia serisindeki ürünler gibi yüksek fiyatı ile ayrıcalığın bir simgesi: Yaklaşık 3500 $ (380.000 Yen)

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim