Anlık Bildirim

SSD kullanımı yaygınlaşıyor, DELL XP'ye dönüyor

  • Dell dizüstünde SSD disk sunuyor

Masaüstü ve taşınabilir bilgisayar üreticilerinin başında gelen DELL, Latitude D420 ultra-mobile ve Latitude D620 ATG dizüstülerinde SanDisk UATA 5000 32 GB'lık SSD (Solid State Disk) yani katı diskleri opsiyonel olarak kullanıcılarına sunmaya başladı.

Katı Disk olarak DELL, SanDisk firmasının UATA 5000 32 GB'lık 1.8" SSD sürücülerini kullanmakta. Bu disklerin özellikleri arasında TrueFFS flash teknolojisi ve 2 milyon saatlik ömürleri dikkat çekmekte. DELL'in verdiği bilgilere göre, bu disklerin kullanıldığı dizüstü bilgisayarlarda diski okuma hızı devamlı olarak 62mb/sn ölçülmüş. Ortalama erişim süresi ise 0.12 milisaniye.

SSD kullanımı yaygınlaşıyor, DELL XP'ye dönüyor

Diğer bilgilere göre bu diskler sistemin genel performanısını %23 oranında arttırırken, D420 ve D620 modellerinde işletim sisteminin açılmasını % 34 oranında hızlandırmış. SanDisk UATA 5000'nin fiyatı D420 modeli için +450$, ve D620 ATG modeli için ise +300$ olarak belirlenmiş. Diski tek olarak yada başka bir üründe kullanmak için almak isterseniz ise ödemeniz gereken fiyat 549$. Fiyat her ne kadar yüksek olsa da, sık seyahat eden ve dizüstü bilgisayarınızı yoğun bir şekilde kullanan biriyseniz bu diskler sizi, bilgi kayıplarından, bozulan sabit disklerden ve en önemlisi sinir bozucu sabit disk takılmalarından kurtarabilir.

Haberin Kaynağı: http://www.dailytech.com/Dell+Offers+32GB+SSD+on+Select+Latitude+Models/article7048.htm

  • DELL Windows XP'ye geri dönüyor

Yaklaşık ocak ayından beri neredeyse bütün sistemlerinde Windows Vista'ya geçen DELL, müşterilerinin "IdeaStorm" isimli online öneri kutusuna yaptığı istekler doğrultusunda, sattığı bilgisayarlarda müşterilerine Windows Vista veya Windows XP arasında seçim yapma şansı sunacak.

DELL yaptığı açıklamada " Müşterilerimizin Windows XP'nin opsiyonel olarak sunulma isteğini açık ve net bir şekilde duyduk", dedi ve hemen 4 adet Inspiron ve 2 adet masaüstü modeline Windows XP Home veya Professional opsiyonlarını ekledi.

Ay başında ufak çaplı iş bilgisayarlarında Windows XP'yi opsiyonel olarak sunan DELL, yaptığı bir diğer açıklamada " DELL'in ev kullanıcılarına Windows XP'yi sunmak gibi bir planı yok zira biz kullanıcılarımız için en yeniyi ve en iyisini sunmayı çabalıyoruz ki, bu da Windows Vista" demişti. Fakat kullanıcılardan gelen istek doğrultusunda DELL bu sözlerini yutmuş gözüküyor.

Haberin Kaynağı: http://news.com.com/2100-1046_3-6177619.html?part=rss&tag=2547-1_3-0-5&subj=news

  • Samsung'dan 1.8" HDD ve SSD'ler hakkında bilgiler

Samsung firması, SpinPoint N2 serisi ile 1.8" sabit disk sürücülerinin kapasitesini 30GB'dan 120 GB'a, önbellekleri ise 2Mb'tan 8Mb'a kadar çıkarıyor. 4200 devir/dakika hıza sahip diskler, özellikle, ultra-taşınabilir dizüstüler, ultra mobil pcler, ve taşınabilir müzik çalarlarda kullanılacak. Yani yakında 120GB'lık iPod ve Zune lar göreceğiz.

Samsung yeni 1.8" sabit disk sürücülerin yanında 1.8" lik solid state disklerin fiyatı hakkında da bazı bilgiler verdi. Samsunga göre şu ande 1.8" SSD (katı disk)ler, 1.8"lik sabit disk sürücülerden gb başına 5 kat daha pahalı. Malesef bu oranlarda yakın gelecekte pek bir değişme olmayacak. Firmaya göre 2010 yılında bile 1.8" 'lik katı diskler, sabit disklerden hala 3 kat daha pahalı olacak.

Haberin Kaynağı: http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=7058

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim