Anlık Bildirim

Thermaltake Symphony : Estetiğin soğutucu hali

Performanslı ve göze hitap eden ürünleriyle kullanıcıların gözünde iyi bir imaj yakalayan thermaltake firması, Symphony isimli yeni su soğutma sistemi ile bu imajını tazeleme peşinde. Harici bir su soğutma sistemi olarak tasarlanan Symphony, aslında bir sogutma sisteminden çok bir ev sinema setinin höperlörüne benziyor. Sistemin dışında duran soğutucu kısmının yerden yüksekliği 1 metre 10cm. Ürün her ne kadar çalışma prensibi olarak Zalman Reserator a benzese de, görünüş ve boyut bakımından zalmandan bir hayli farklı bir ürün.

Boyutlarıyla adeta bir kuleyi andıran Symphony'nin 72x12cm büyüklüğünde bir radyatörü bulunmakta. Bu radyatörün üzerine sıralı olarak 5 adet 12cm'lik düşük devirli fanlar bulunuyor. Fanların önünde bulunan toz filtresi sayesinde ise hem fanlar gizlenmiş oluyor hemde ürün şık bir görünüm kazanıyor. Radyatörün altında ise su haznesi ve su akışını sağlayan iki adet pompa bulunmakta. Sistemin genelinde suyun dolaşacagı yol uzun olduğundan 2 pompa ile su akışının rahat olması sağlanmış.

Sistemin hortumları ise son derece kaliteli. Kolay katlanıp ezilmiyen cinsten olması güzel. Ayrıca sisteme has özel bağlantı uçları sayesinde kolay ve zahmetsiz bir montaj yapmak mümkün. Olası bir durumda sistemi sökmeniz gerekse bile öçindeki suyu tahliye etmenize gerek yok. Birleşme noktalarındaki uçların özelliği sayesinde uçları birbirinden ayırdığınız zaman hortumlardaki su dışarı akmıyor.

Sistemin birazda kasa içine giren bölümünden yani bloktan bahsedelim. Bilindiği gibi su soğutmalı sistemlerde en önemli parça işlemci bloğudur. Blok ısıyı ne kadar iyi emerse sistem de o kadar verimli çalışır. Resim de de görüldüğü üzere Thermaltake' in bloğunun temas yüzeyi son derece pürüzsüz. Ayrıca bloğun kendine has giriş çıkışları bulunuyor. Hortum bağlantılarının hazır olduğu sette size sadece bloğu takmak ve hortumları birbirine bağlamak oluyor. Bloğün günümüzdeki tüm güncel sistemlerle uyumlu olması da bir başka artı yönü ...

Birazda ürünün performansını konuşalım. 2.8 GHz hızında çalışan bir prescott işleciyi tam yük altında 48 derecede tutmuş. Ürünün hitap ettiği kesime rağmen böyle yüksek bir performans sunması gayet iyi. Hem şık hemde soğutma performansı başarılı olan bu ürün, vereceğiniz parayı sonuna kadar hakedecektir. Şu an piyasada çok yeni olduğundan ülkemizde bulunmayan ürünün Amerika satış fiyatı yaklaşık 350$ olarak belirlenmiş. İlk başta ibraz pahalı gözüksede kaliteli işçiliği ve parçaları ile bu parayı vermeye değecek bir ürün Thermaltake Symphony. Sanıyoruz ki bu ürünü yakın bir zamanda Dijitalcenter aracılığı ile temin edebileceksiniz...

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim