Anlık Bildirim

Thermaltake Volcano 11 incelemesi

Thermaltake Volcano 11 ülkemizde de bir kaç yerde 25-30$ civarı fiyatla (örneğin: NCS / Gök Bilişim/ Dijital Center) bulunan oldukça kaliteli soğutma çözümü.

Volcano 11, bir önceki Volcano 9'un aksine 70mm x 66mm x 31mm tamamen bakır bir heatsinke sahip. Heatsink'in altı bazı iyi markaların aynı fiyat seviyesindeki rakiplerinden daha pürüzsüz. Gerçi ayna cila gibi değil ama Arctic Silver 3 gibi bir termal macun doğru uygulandığında iyi zımparalanmış bu yüzey ile oldukça etkili olur.

Thermaltake Volcano 11 incelemesi

Heatsink'in kurulumu da iyi sayılr: tanıdık klipsli mekanizma ile fazla uğraşmadan işlemci üzerine monte edilebiliyor.

Thermaltake Volcano 11 ile 80mm x 80mm x 25mm ölçülerinde Thermaltake Smart Fan II geliyor. Smart Fan II dakikada 4800 devire kadar çıkabiliyor. Ama asıl etkileyici olan bu fanın 75-CFM (Cubic Feet of air per Minute ) gibi yüksek bir hava akışına sahip olması. Bu sayede diğer rakiplerinden çok daha etkili bir biçimde ısıyı aktif olarak uzaklaştırabiliyor. Tabii buna karşılık 48dBA gibi çok da düşük olmayan bir gürültü üretiyor.

Smart Fan II hakkında önemli başka bir özellik bir ısı algılayıcısı sayesinde devirini otomatik ayarlayabilmesi. Bu sayede yukarıda bahsettiğimiz 48dBA'lık gürültü biraz aşağıya çekilebiliyor yoğun olmayan kullanımlarda (1300RPM (20.5-CFM @ 17dBA).

Ama artık bazı kullanıcılar otomatik sitem yerine kontrolün kendisinde olmasını seviyor bu yüzden de Thermaltake Volcano 11 bunun yanında fan hızını elle ayarlayabilmeniz için kasanın boş PCI yuvasına takılan kullanımı kolay bir devir kontrol kartı sunmuş.

Xoxide modified Lian-Li PC60 Kasa
EPoX 8K9A2 Anakart
AMD Athlon XP 1800+ İşlemci (Palomino)
512MB Crucial PC2700 DDR Memory
nVidia Reference Ti4200
Seagate Barracuda 40GB Hard Disk
Arctic Silver III

Yukarıdaki konfigürasyonla yapılan testlerde Volcano 11; Volcano 9, OCZ Gladiator, Coolermaster X Dream SE ve Spire Fridgerock ile karşılaştırılmış.

Xoxide versiyonu da bulunan (lazer kesimli fan kapağı ile) Thermaltake Volcano 11, bütün testlerde Coolermaster X Dream SE'nin ardından ikinci gelmiş.

Sonuçta 80 mm'lik standart fan kullanımı, iyi performansı, otomatik ve elle hız kontrolü gibi özellikleriyle Thermaltake Volcano 11 ülkemizde 20$-25$ satılan diğer rakiplerinden daha iyi bir seçenek gibi duruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim