Anlık Bildirim

Thermaltake'den çift fanlı DuOrb ve Asus'dan "şaşırtıcı" Triton 79 Amazing

İşlemci dünyasında gelişim aralıksız devam ediyor. Saat hızı ve bellek kapasitesi artan işlemciler nanometrik küçülmenin ve son olarak 45nm üretim sürecine geçişin de etkisi ile son derece serin çalışabiliyor ve üreticilerin sağladığı standart soğutma çözümleri ile birlikte pek çok kullanıcı için tatminkar sonuçlara imza atabiliyorlar. Standart veya stok soğutma olarak tabir edilen soğutucular günlük olağan kullanımında kullanıcıların önemli bir kısmı için belirttiğimiz gibi kabul edilebilir değerleri sunabilirken işin içine hız aşırtma, modifikasyon ve gürültü gibi konular girdiğinde AMD ve Intel gibi üreticilerin sağladığı soğutuclar malesef tatminkar sonuçlar doğuramayabiliyorlar.

Başta hız aşırtma olmak üzere, soğutma konusunda yüksek performans sunabilen üstelik bunu olabildiğince sessiz bir şekilde başaraiblen soğutucular son dönemde ciddi anlamda popülerlik kazanmaya başladılar. Üstelik beklenti ve taleplerin bu yönde artması pazarın büyümesine ve yeni oyuncuların da bu alanda ürünler hazırlamasına neden oldu. Tabi hemen her sektörde olduğu gibi soğutma çözümleri alanında da iddialı firmalar hazırladıkları yenilikçi çözümler ile rakiplerinden ayrılmayı başarabiliyorlar. Hazırladığı Big Typhoon serisi soğutucuları ile hız aşırtma seveler arasında popüler olan Thermaltake ve soğutma çözümleri konusunda her yeni ürünüyle ileriyi dönük yeni bir adım atan Asus hazırladıkları yeni işlemci soğutucularını duyurdular.

Thermaltake DuOrb

Thermaltake DuOrb

Kasa, soğutma çözümleri ve güç kaynağı üzerine yoğunlaşan Thermaltake hazırlandığı yüksek performanslı ve kaliteli çözümleriyle kullanıcılar özellikle de hız aşırmta ve oyun meraklısı kullanıcılar arasında tanınan ve sevilen markalardan biri konumunda. Big Typhoon serisi soğutucu ürünleri ile yüksek performans ve sessizlik gibi kullanıcılar açısından tercih kriteri olan iki önemli detayı tek bir soğutucu üzerinde sunmayı başaran firma bir süre önce ekran kartları için hazırladığı çift fanlı soğutma çözümünün işlemci varyasyonu da hazırlayarak DuOrb modelini resmen duyurdu.

Thermaltake'den çift fanlı DuOrb ve Asus'dan 'şaşırtıcı' Triton 79 Amazing

Thermaltake'den çift fanlı DuOrb ve Asus'dan 'şaşırtıcı' Triton 79 Amazing

LED detekli çift fan görüntü ve performans anlamında iddialı olurken ürünün sessiz çalıştığı belirtiliyor.

Firma tarafından ilk tanıtımı geçtiğimiz ay Las Vegas'da düzenlenen Tüketici Elektroniği 2008 (CES 2008) fuarında gerçekleştirilen DuOrb yapısı ve özellikleri ile gerçekten dikkat çekici bir model. Çift fanlı ve ağırlıklı olarak Bakır tabanlı yapısı ile DuOrb, 528 gram ağırlığında ve 202x106x86mm boyutlarında. Yapısı gereği işlemcinin yanı sıra çevre komponentleri, güç modüllerini ve bellekleri de bir miktar serinletebilen TT DuOrb üzerinde 80mm'lik iki adet fan bulunuyor. LED aydınlatmalı fanların 2000rpm dönüş hızına ve 37.6CFM'lik hava üfleme performansının yanı sıra 18dbA'lık gürültü oranına sahip olduğu bildiriliyor.

Ağırlıklı olarak Bakır'ın kullanıldığı soğutucu yüksek ısı aktarımı için 6 adet ısı aktarım borusu kullanıyor. Alüminyum tabanlı petekli radyatör ve Bakır tabanlı işlemci temas yüzeyine sahip olan Thermaltake DuOrb, boyutu gereği özellikle uygun fiyatlı ve maliyet odaklı bazı kasalar ile sorun yaratabilecek bir karaktere sahip. Tabi bu konuda üretici firmanın hazırladığı geniş iç hacime sahip yeni nesil kasalar DuOrb ile ideal bir ikili oluşturabilirler. Intel'in LGA775 formundaki (Core 2 Extreme / Core 2 Quad / Core 2 Duo / Pentium D / Pentium 4/Pentium/Celeron D / Celeron) işlemcilerinin yanı sıra AMD'nin soket AM2/AM2+ formundaki işlemcileriyle de uyumlu olan Thermaltake DurOrb işlemci desteği konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyor.

Thermaltake'den çift fanlı DuOrb ve Asus'dan 'şaşırtıcı' Triton 79 Amazing

Yapısı gereği Thermaltake DuOrb işlemci ile birlikte sistem komponentlerini de serinletebiliyor.

Firma tarafından resmi duyurusu yapılan Thermalte DuOrb'nin kısa süre içerisinde raflardaki yerini alması beklenirken henüz son kullanıcı satış fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Asus Triton 79 Amazing

Donanım dünyasının Tayvan merkezli lider üreticilerinden biri olan Asus soğutma çözümleri konusunda sektörün köklü firmalarına göre nispeten biraz daha yeni olsa bile son dönemde hazırladığı yeni nesil soğutma çözümleri ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Kalite çıtası yüksek ürünleri ile dikkat çeken firmanın soğtucu portföyüne eklediği en yeni işlemci soğutucusu Triton 79 Amazing oldu. Firma yeni soğutucusuyla son derece iddialı. Hatta Asus, Triton 79'a "şaşırtıcı, hayret verici" anlamına gelen Amazing kod adını vermekten de geri kalmamış. Gerçi hemen hemen aynı anlama gelen Phenomenal kelimesinden türettiği Phenom ismini kullanan yeni nesil işlemcileriyle AMD en azından şimdiye kadar bekleneni verebilmiş olmasa da Asus'un neler yapabileceğini birlikte göreceğiz.

Thermaltake'den çift fanlı DuOrb ve Asus'dan 'şaşırtıcı' Triton 79 Amazing

Asus Triton 79 Amazing

Asus yeni amiral gemisi olacak Triton 79 Amazing, yüksek performans ve sessizliğin yanı sıra tasarıma da önem veren kullanıcılar için hazırlanmış durumda. Silent Kngiht serisiyle tasarım anlamında da dikkat çekmeye başlayan firma, Triton 79 Amazing ile bir adım daha ileri gidiyor. Zira ürünün işlemeli üst plakası ve sahip olduğu tasarım odaklı ince nüansları ile şeffaf veya pencereli kasa kullananların ilgisini çekebilir. Deluxe limited-edition olarak hazırlanan soğutucu özel bir kutu ve kutu içeriğine sahip. Soğutucu ve komponentler poliüretan köpükle desteklenen kutu ile koruma altına alınmış durumda. Ayrıca limited-edition olarak hazırlanan soğutucuyu alan kullanıcılara ürünün seri numrasının yazılı olduğu özel bir kimlik kartı da veriliyor.

Thermaltake'den çift fanlı DuOrb ve Asus'dan 'şaşırtıcı' Triton 79 Amazing

Asus Triton 79 Amazing tasarım detayları ile dikkat çekiyor

Tasarımı ve özel kutulamasının yanı sıra performans anlamında da son derece iddialı olan Asus'un yeni soğutucusu Nikelaj kaplı ve Bakır tabanlı 4 adet ısı aktarım borusuyla geliyor. Alüminyumdan hazırlanan yapraklar ile donatılan soğutucu PWM kontrollü 12cm'lik fan ile geliyor ve fan hızı işlemci sıcaklığına göre otomatik olarak ayarlanabiliyor. Asus'un belirttiği değere göre soğutucunun yarattığı gürültü 18dbA seviyesinde. Dört çekirdekli işlemci kullanan hız aşırtma meraklıları için hazırladığı özellikle vurgulanan Triton 79 Amazing, başta Core2 Extreme / Core2 Quad olmak üzere LGA775 formunda güncel Intel işlemciler ve 939/940/AM2/AM2+/1207+ formundaki AMD işlemciler ile uyumlu olarak çalışabiliyor.

Thermaltake'den çift fanlı DuOrb ve Asus'dan 'şaşırtıcı' Triton 79 Amazing
Thermaltake'den çift fanlı DuOrb ve Asus'dan 'şaşırtıcı' Triton 79 Amazing

Altın kaplı komponentler ve özel kimlik kartı limited-edition ibareli soğutucuyu farklı kılıyor.

Asus'un oyuncular ve hız aşırtma sever kullanıcılar için hazırladığı Triton 79 Amazing'in piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı henüz netleşmiş değil.

- Thermaltake DuOrb hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayınız!
- Asus Triton 79 Amazing hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayınız!

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim