Anlık Bildirim

Toshiba Portege 3500 Tablet Bilgisayar

Bill Gates'in ısrarla yaygınlaştırmak istediği Tablet PC kavramının ilk üyeleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Notebook dünyasında haklı bir üne sahip Toshiba bu yeni akıma Portege 3500 modeliyle destek vermiş.

2 Kg.'dan hafif ağırlığı ve 290x230x30mm ölçüleriyle taşınabilir kelimesini tam anlamıyla hakkeden Portege 3500, birlikte gelen klavye ve trackpad'i ile sıradan bir notebook gibi de kullanılabiliyor. Tablet moduna geçmek için ise tek yapmanız gereken klavye kısmını ekranın arkasına katlamak.

Tablet modunda sistemi dokunmaya duyarlı ekranı sayesinde aynı Palm tipi cihazlarda olduğu gibi özel kalemiyle yönetebiliyorsunuz. Fare'deki sol klik etkisi için bir ekrana tıklamak, sağ klik için özel kalemin yan kısmındaki düğmeye basmanız yeterli oluyor.

Tablet PC kavramının temelini oluşturan Windows XP Tablet PC tahmin edebileceğiniz gibi normal versiyonuna göre bazı farklılıklar içeriyor. Örneğin işletim sistemine entegre el yazısı tanıma programı bunlar arasında en önemlilerinden biri. Bu destek sayesinde her hangi bir anda yapışkan notlar açıp ona el yazınızla notlar alabiliyor ya da Journal yazılımı sayesinde el yazınızla Word dokümanları, E-Posta'lar hazırlayabiliyorsunuz.

Tanıma oranı mükemmel olmasa da oldukça yeterli olduğu söyleniyor.

Donanıma geri dönecek olacak olursak Portege'in oldukça yüklü olduğunu görüyoruz. 1.33GHz Pentium III, 256MB RAM, 40GB Hard Disk, 12.1-inch Polysilicon TFT display (1,024x768), entegre Wi-Fi, IR ve Bluetooth listenin bir kısmı.

Eğer bunların kritiğini yaparsak ilk dikkat çeken Wi-Fi, Bluetooth ve IR desteğinin bir arada bulunması. Bu çok önemli çünkü Tablet PC kavramının en önemli ayaklarından birisi mobilite ve kablosuz iletişim. Portege 3500'de neredeyse bütün kablosuz standartları desteklediği için büyük bir avantaj sağlıyor.

Bunun dışında yapılan incelemede sistemin uzun kullanımlarda biraz fazla ısındığı ve ekranın diğer dokunmaya duyarlı ekranlarda olduğu gibi normal LCD'ler den biraz daha kötü olduğu söylenmiş. Düşük kontrast oranı ve düşük izleme açısı ekranının dezavantajları. Birde pil meselesi var. Portege 3500'ün pilleri 3 saat dayanabiliyor. Bu da bir ölçüde serbestliğinizi kısıtlıyor.

Sonuçta Toshiba ilk nesil Tablet PC'ler  için oldukça iyi bir iş çıkarmış ve bir Tablet PC'den bekleyebileceklerinizi Portege 3500'e entegre edebilmiş. Bir kaç ufak kusuru olsa da mevcut teknik şartlara göre bunlar affedilebilecek şeyler.

Donanım:

  • 1.33GHz Pentium III
    256MB RAM
    40GB Hard Disk
    12.1-inch Polysilicon TFT ekran (1,024x768)
    Entegre Wi-Fi
    10/100 ethernet
    V.92 56K modem
    Entegre Bluetooth
    IR Port
    Type II PC Card slot
    Secure Digital slot
    CompactFlash Type II slot
    2 x USB 2.0 port
    VGA port

Yazılım:

  • Microsoft Windows XP Professional Tablet PC Edition
    Sensiva Symbol Commander
    Zinio

İngiltere Fiyatı:

  • 1,700 £
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim