Anlık Bildirim

Toshiba'dan Dynabook SS RX1; 64GB SSD ve 11 saat pil ömrü

Yapılan bazı araştırmaların ortaya koyduğu sonuçlara göre, katı halli ve flash tabanlı dediğimiz SSD diskler 2009 yılında satılan dizsütü bilgisayarların yaklaşık %30'unun üzerinde kullanılacağı ifade edilmekte. Düşük güç tüketimleri, az ısınmaları, hafif olmaları ve yapılarında hareketli mekanik aksam bulunmaması ile veri güvenliği sağlamalarıyla da ön plana çıkan SSD disklerin önündeki şu an için en büyük engel olarak maliyetler gösterilmekte. Fakat her yeni teknoloji de olduğu gibi maliyetlerin zamanla kabul edilebilir noktaya geleceği de aşikar.

Dünyanın en büyük dizüstü bilgisayar üreticilerinden biri olan Toshiba hazırladığı yeni dizüstü bilgisayarı ile 64GB'lık kapasiteye sahip SSD diski çözümlerinde kullanılan ilk üretici olmayı başardı. Firmanın hazırladığı ve Dynabook serisinin "gizli silahı" olarak ta nitelendirilen yeni dizüstü bilgisayarı Dynabook SS RX1 sahip olduğu yüksek kapasiteli SSD disk özelliğinin yanı sıra kompak yapısı ve hafifliği ile de son derece iddialı. Intel'in son derece düşük güç tüketimine sahip işlemcilerini konumlandırdığı ULV (Ultra Lov Voltage) serisine dahil olan Core 2 U7600 (1.2GHz, 2MB L2 Önbellek, 533MHz FSB) işlemcisini kullanan Toshiba Dynabook SS RX1 üzerinde ayrıca 945GMS yonga seti ve entegre grafik işlemcisi yer alıyor.

Toshiba'dan Dynabook SS RX1; 64GB SSD ve 11 saat pil ömrü

2GB sistem belleğine sahip olan ve Windows Vista Business işletim sistemi ile kullanıcılara sunulan Toshiba Dynabook SS RX1 modeli üzerinde 12.1-inç (1280x800) büyüklüğünde ekran kullanılmış. SSD diskli versiyonunu ağırlığı 848gr iken geleneksel hard disk kullanan versiyonun ise 959gr olduğu belirtiliyor. Ayrıca bilgisayarın kalınlığı ise sadece 19.5mm. Dynabook SS RX1'in ek özellikleri arasında dahili DVD yazıcısı, ethernet desteği, 802.11a/b/g kablosuz ağ desteği, SD kart ve parmak izi okuyucu gibi fonksiyonlar da bulunmakta. 11 saat pil ömrü ile de kullanıcılara şarja aletini unutturma iddiasında olan Dynabook SS RX1 modelinin şu an için sadece Japonya pazarında satışı planlanırken fiyatının ise bahsettiğimiz özellikteki model için yaklaşık 2300$ olması olanlanıyor tabi fiyatlar konfigürasyona göre de değişkenlik gösterebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim