Anlık Bildirim

Tüketicilerin çevrimiçi alışkanlıkları daha farklı!

Günümüzde çevrimiçi alışverişin yaygınlaşmasıyla beraber, mağaza ve online tüketimi kıyaslamanın yolu açıldı. Peki pandemi sürecinde artan çevrimiçi alışverişte, eski alışkanlıklarımız ne durumda?

Tüketicilerin çevrimiçi alışkanlıkları daha farklı! Tam Boyutta Gör

Çevrimiçi alışveriş, bazı sağlıksız, dürtüye duyarlı gıdalar için daha düşük harcama ile ilişkilendirildi. Elsevier tarafından yayınlanan Journal of Nutrition Education and Behavior'da yayınlanan yeni bir araştırmaya göre ankete katılanlar çevrimiçi alışveriş yaparken daha fazla para harcadılar, daha fazla ürün satın aldılar ve şeker ve tatlılara daha az harcadılar.

Son yıllarda çevrimiçi market alışverişi katlanarak büyüdü. Hem internetten hem de mağazadan alışveriş yapan kişilerin market alışverişi modellerini tanımlamak ve alışveriş yapanların internetten daha az sağlıksız, dürtüye duyarlı ürün satın alıp almadığını değerlendirmek için, Maine'de en az bir kez mağazadan ve internetten alışveriş yapan 137 birincil ev müşterisi dikkate alınmıştır. Bu müşterilerin 2015-2017 yılları arasında toplamda 5.573 alışveriş işlemi incelenmiştir.

Araştırmanın baş yazarı Laura Zatz'a göre çevrimiçi alışveriş yapmada satın alınan yiyecekleri hem miktarı hem de türü farklılık gösterdiğini söylüyor. Çalışmaya göre çevrimiçi alışverişte tüketiciler mağazada yaptıkları alışverişe kıyasla %44 daha fazla para harcıyorlar. Ayrıca mağazadakine kıyasla daha çeşitli ürünler satın alıyorlar. Harvard T.H. Chan Halk Sağlığı Okulu'nun da destek olduğu araştırma aynı zamanda, tüketicilerin çevrimiçi alışverişte şekerleme, soğuk veya dondurulmuş tatlılar ve kurabiye, kek gibi alışverişi daha az yaptığını da gösteriyor. 

Şekerli içeceklere ve tatlı ve tuzlu atıştırmalıklara yapılan harcamalar, mağazadan alışverişe kıyasla çevrimiçi alışveriş yaparken de değişmedi. Araştırmacılar, mağazadan alışveriş yapanların şeker ve tatlılar için işlem başına ortalama 2,50 dolar daha fazla harcadıklarını buldu.

Dr. Zatz, "Daha fazla insan yiyeceklerini internetten satın aldığında, bunun satın aldıkları gıdaların beslenme profilini nasıl etkilediğini anlamak gerçekten önemli olacak" dedi. Kuşkusuz online market ortamındaki pazarlama uygulamalarının gelişimini değerlendirmek, özellikle daha fazla tüketicinin COVID-19 pandemisi sırasında online market alışverişini kullanmasından ötürü, gelecekteki araştırmalar için önemli bir alan olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim