Anlık Bildirim

Ubuntu işletim sistemi, Sony Xperia X1'e port edildi

Windows Mobile 7'nin tanıtılmasıyla yeniden kızışan mobil işletim sistemi arenasında iPhone OS, Windows Mobile, Android, Symbian, MeeGo, RIM ve Bada gibi çözümlerin sıkı bir mücadele içerisine girecekleri biliniyor. Ancak bu alternatiflerle yetinmek istemeyen geliştiricilerin arayış çalışmaları ortaya farklı sonuçlar da çıkarmıyor değil. Zira xda-developers grubundan bir geliştirici, en popüler Linux dağıtımı olarak bilinen Ubuntu'yu, Sony Ericsson'un son dönemdeki en popüler telefonlarından biri olan Xperia X1'e port ederek, donanım özellikleri hızla gelişen akıllı telefonlarda farklı seçeneklerin olabileceğini gözler önüne sermiş oldu.

Bilindiği üzere bugün pazarda 1GHz işlemci hızına sahip,oldukça güçlü telefon çözümleri bulabilmek mümkün. Yer yer kimi netbook modellerine de kafa tutabilen bu çözümler için farklı Linux dağıtımlarının uygulanabilirliği her zaman tartışma konusu olmuştur. Yine Linux tabanlı bir çözüm olan Android işletim sistemiyle Google bu yönde önemli bir adım gerçekleştirmiş olsa bile müşteriler, masaüstü sistemlerinde veya dizüstü bilgisayarlarında kullanılan işletim sistemlerinin akıllı telefonlarda kullanılıp kullanılmayacağını pek çok defa merak etmişlerdir ki işte o merakın bir sonucu olarak 8.04 sürüm numaralı Ubuntu dağıtımı akıllı telefonlara bu çalışmayla girmiş oldu.

Ubuntu'nun mevcut sürümleri, akıllı telefonların ihtiyaçlarını karşılamak üzerine tasarlanmadı ancak yapılan çalışmanın başarıyla tamamlandığı ve işletim sisteminin port edildiği belirtilirken, rapor edilen hata ya da eksiklerin giderilmesiyle birlikte ortaya çok daha stabil, dengeli ve alternatif olarak değerlendirilebilecek bir Ubuntu çözümünün çıkacağına dikkat çekiliyor.

Ubuntu işletim sistemi, Sony Xperia X1'e port edildi

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim