Anlık Bildirim

Ucuz, hesaplı, özellikli, Opteron Anakartı MSI K8D Master 3

Opteron işlemcilerin yüksek ram desteklerini belkide en iyi yansıtadan anakartlardan biri olmaya aday. Anakart toplam 12 DDR-400 Ram slotu ile bir çok opteron anakartından ayrılıyor. Bu slotların her biri 2 Gb destekli olduğundan anakarta aynı anda 24 Gb ram bile takılabiliyor. Böylece inanılmaz derecede ram bağımlısı büyük veriler ile çalışmak zorunda olan sunucular için bir anda yeni bir çığır açılmış oluyor. Aşağıda gördüğünüz testte MSI K8D Master olsa idi Tyan Thunder K8W'nin verdiği performansın benzerini verecekti.

Ayrıca Dual Opteron anakart dizaynında MSI yeni modelinde büyük bir yenilik yaptı. Opteron işlemcilerin ram kontrolcüleri kendi üzerlerinde olduğundan her işlemci için özel ramlar kullanarak işlemciye özel ramleri tanıyan işletim sistemlerinde veri yolu performansını tam olarak iki katladı. Öyleki Windows XP-64 işletim sisteminde SiSoft Sandra sonuçları Tyan Thunder K8W ile benzer olacağından 9500 Mb/sn diyebiliriz. Kısaca ilk gerçek 256-bit veriyoluda denilebilir. Zira her işlemci kendi dual 64-bit veri yolunu kullanıyor.

Ucuz, hesaplı, özellikli, Opteron Anakartı MSI K8D Master 3

Anakart bir sunucu için gerekli olan Adaptec'in Ultra-320 SCSI Adaptör (FS(M) modeli), 64-bit Çift Gigabit Ethernet, 64-bit/133 Mhz PCI-X Slotları, 4 Adet Raid destekli SATA portu (FA4R(M) modeli) , anakart üzerinde ATI Rage XL graphics (kendine ait 8MB) gibi şeylerin hepsine sahip. Yazılım tarafında ise uzaktan yönetim programları ekte gelmekte. Bunlara rağmen opsiyonellerin olmadığı (SCSI ve bazı yazılımlar eksik) anakart 305$'dan satılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim