Anlık Bildirim

Vantec Nexus NXP 301 ve 305 Fan kontrolcüleri

Dünyanın en ünlü overclock ürünleri üreticilerinden Vantec'in uzun süredir gelen Fan Kontrolcü serisinin bu iki yeni modeli bir manada en iyi fan kontrolcüsü tartışmasına son nokayı koydu. Bir manada dedim zira en performans fiyat ikilisine sahip değil hatta en pahalı ürünlerden birisi. Ama sunduğu ekstra özellikler kanımca bu fiyatı karşılacak düzeyde. En ilginç özelliklerinden birisi kutunun içersinden iki adet soğuk katot ışık tüpünün çıkıyor olması.

Ürünlerin kendileride bu soğuk lambaları tamamen açabilme, kapatabilme veya sese duyarlı olacak şekilde açıp kapayabilme özelliğine sahip. Mesela bu sayede fanlarınız (yazılım yoluyla kontrol edildiğini düşünürsek) hızlandığında ya da disk yada cd yazıcınızın sesli hale geldiğinde ışınkların yanması hoş bir ayrıntı olabilir. Hatta dahili mikrofon ile çalıştığından bir parmak şıklatması yada oyun sırasındaki çatışma sesleri ile flaşlar halinde yanıp sönebilir.

Diğer ilginç bir nokta ise kontrol edebildiği toplam 6 fan kanalındaki voltaj değerlerini 0-12 Volt arasında ayarlayabilmesi. Bu sayede direkt isterseniz kapatabiliyor yada isterseniz son hızda kullanabiliyorsunuz, bu gerçekten zor bulunan bir özellik. Ürünler hem 3,5" hemde 5,25" hallerinde satıştalar yukardaki model numaralarıda bunları gösteriyor.

Türkiye fiyatı ışık seti ve kendisi dahil 49$ gibi bir fiyata burda sadece 305 modeli satılıyor. Bu ürünü bu fiyata almanızdaki sebep hızlı fanları istediğiniz zaman açıp kapayabilme ve bunu tamamen donanımsal olarak gerçekleştirme olmalı. Çünkü eğer anakartınız elveriyorsa bu tür şeyleri yazılım yoluyla hatta sıcaklık aralıkları belirleyerek Windows üzerinden yapabiliyorsunuz. Bu arada ucuz az çok işe yarayacak çok kapsamlı olmayan bir şey arayanlar 25$'lık AKASA Fan Controller'a buradan bakabilirler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim