Anlık Bildirim

Via, C4 İşlemcisi 1.3 Ghz ile Son Çeyrekte...

Diğer bir söyleyiş şekli ile 2001 yılının son üç ayında... Önceki versiyonlar gibi Socet-370 forumda üretilecek işlemci, çoğu Pentium III-Celeron destekli anakartta çalışacak. Yeni işlemci 0.13 Micron ile TSMC fabrikalarında Via C4 adıyla üretilecek. Çekirdek tamamiyle farklı olduğundan şimdiki C3'ün maksimum 800 Mhz'e kadar gidebilmesi sonurunu ortadan kalkacak. Yeni çekirdek aynı zamanda 3D-Now!+ komutları yerine SSE komutlarını destekleyecek 128 Kb L1 ön belleğe , 256 Kb L2 ikincil ön belleğe sahip olacak. 133 Mhz Sistem hızında çalışacak (FSB).

Via'nın şu anki en büyük pazarı Çin izra kendi ürettiği Via PLE-133 gibi tam entegre ve ucuz anakartlar ile çok ucuz bilgisayar halinde Çin pazarını nerdeyse elegeçirmiş durumda.

Socet-370'i her zamanki gibi destekleyecek C4'in ilk örnekleri anakart üreticilerine Q4'de gönderilecekken işlemci 2001 sonu 2002 başı gibi piyasaya sürülecek. Tahmini olarak 1 Ghz, 1.1 Ghz, 1.2 Ghz, 1.3 Ghz hızlarında sunulacak. Celeron'un o zamanlarda 1.2 Ghz hızına ulaşacağı düşünülürse özellikleri de 32 Kb L1, 256 Kb L2, 100 Mhz FSB olduğu düşünülürse Via oldukça rekabet gücünü arttırmış olacak.

Via'nın müdahale etmek istediği bir alanda Notebook işlemci pazarı ama şu anda sadece Elitegroup Computer Systems (ECS) tarafından dizayn edilen başka bir firma tarafından üretilen (Alpha-Top) notebooklarda mevcut ve bunlar uzakdoğu ucuz pazarlarda satılıyor. Yine de 10 tane büyük notebook üreticisi Via'nın işlemcileri üzerine model geliştiriyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim