Anlık Bildirim

Via KT400A'yı tanıttı ve testleri yayınlandı

KT400A Tek kannallı 64 bit veriyolu ile nForce2'nin çok yakınında bir performans sunacak. Diğer yandan fiyatı şimdiki KT400'ler ile aynı olduğundan ve 64-bit hafıza veriyolu dizayn etmek çok daha masrafsız olacağından toplam anakart fiyatları nForce2'lerden çok daha makul olacak. Aynı zamanda

Gelişmelerin başında resmi DDR400 desteği ve FastStream64 teknolojisi geliyor. Bu FastStream64 ile Via ram kontrolcüsüne daha çok istek sıralama, daha düşük erişim zamanı ve daha yüksek oranlı ön tahmin gibi teknolojiler ile KT400'ün çok önüne geçtiği kesin ve bu bariz bir şekilde testlerde gözükmekte. Başka bir yenilik ise ses sisteminde yapılanlar. Nvidia'nın nForce2'si kadar güçlü bir ses işlemcisine sahip olmayan güney köprüsü hala bu şekilde kalacak ama dijital analog çeviricisi yenilecek. VT1616 adını taşıyacak çevirici şu an için çoğu anakartta kullanılan Realtek ACL650'nin çok daha üzerinde bir kalite ses sunacak. Yazılımsal yönde ise Sensura ile yaptıları anlaşma sonucu 3D oyunlarda çok daha iyi sonuçlar veren ve uyumluluğu arttıran yazılım herkese sunulacak. Bunların tamamına Via pazarlama ismi olarak "Viny Audio" koymuş.

KT400A'nın güney köprüsüde nisan ayında yenilecek ve VT8237 adını alacak Bu yeni versiyon chipsetin kendi içersinden PCI veriyoluna bağlı olmayan Serial ATA kontorcüsü içerecek. Bu yol pci yoluna bağlı olmadığından daha iyi sonuçlar alınacağı kesin ama erişim zamanı dışında transfer hızının artması hdd'lerin hızlarının zaten çok üzerinde olacağından bir yararı olmıyacak.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim