Anlık Bildirim

Wal-Mart Ürettiği PC'lerde Windows değil, Lindows kullanıyor

Microsoft için oldukça kötü bir haber. Bildiğiniz gibi Lindows, Unix tabanlı fakat Windows'un tüm programlarını çalıştırabileceği vaad edilen meşhur işletim sistemi. Böylece Unix'in stabilitesi, Windows'un program çeşitliliği birleştirilmiş oluyor. En büyük özelliği ise doğal olarak Windows işletim sistemi için yazılmış programları Windows işletim sistemi lisansı gerektirmeden çalıştırabilmesi tabii bu sayede büyük avantaj sağlıyor.

Ancak sürüm daha Beta tüm sürüm 2002 yılı içersinde sunulacak. Bu sürüm ofis programları üzerine yoğunlaşacak, oyunlar üzerine yoğunlaşmadığı için biraz üzücü. Hız konusunda ise şirketin dediğine göre programlar aşağı yukarı aynı hızda çalışacak. Zaten ofis programlarının çok hız istemediğide bir gerçek hız konusunda bir sorun yaşanmayacaktır. Diğer bir soru ise Walmart'ın beta sürüm ile nasıl müşterilere sunduğu.

Bu yeni işletim sisteminin ucuz bilgisayar üreten şirketler tarafından tutulacağı düşünülebilir. Çok fazla bilgisayarı olan ve her biri için ayrı lisans gerektiren şirketler için harika bir çözüm. Büyük tasaruflar sağlayabilir. Burda daha önceden haber yaptığımız bir Lindows ön inceleme link'ini bulabilirsiniz. Ama esas ziyaret etmeniz gereken yer Lindows'un kendi sitesi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim