Anlık Bildirim

WinHEC'den Görüntüler ve Yenilikler

Microsoft'un düzenlediği Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) bu yıl donanım üreticilerin ürünlerini kısaca tanıttığı ve diğer yandan kod yazıcıların bilgilerini paylaşıp yeni ürünleri izleyebildiği bir fuar alanı içererek yapıldı. Fuar alanında Sis, Trident, Via, Amd, Transmeta, Intel gibi üreticiler en son ürünlerini gösterdiler. Bu fuarda özel olan ilk defa gösterilen ürünlerin olması.

Sis meşhur yeni Xabre grafik chip'ini biraz daha ayrıntılı bir şekilde tanıtmış. Trident ise notebook'lar için max 3 watt tüketen ama 3DMark 2001SE'den 7000'in üzerinde puan alan XP4 adlı DirectX 8.1 destekli bir chip geliştirdiğini gösterdi. Hatta çalışan bir örnek bile vardı. 250 Mhz ve 666 Mhz DDR hafızada çalışan 0.13 micron üretimi bir çip oldukça etkileyici. Notebook pazarında bomba etkisi yapcağı kesin.

Microsoft'un kendi Mira ve Freestyle teknolojileride etkileyici. Mira ile kablosuz elniize alabileceğiniz bir monitör ile ana bilgisayarın görüntülerini alırken. Freestyle ile uzaktan kumanda ile PC'nizi müzik seti, video veya albüm gibi kullanabilmenizi sağlıyor. Microsoft her zamanki gibi ev network'üne bir çok çeşitte destek veriyor ve ilerlemesini istiyor.

Transmeta ise gösterdiği bir ürün çok dikkat çekici. Sol tarafta gördüğünüzde o ürün. Bu kadar ufak bir yere 10GB harddisk, 802.11b, Bluetooth, 640x480 LCD ekran, Crusoe 5600 işlemci, USB, Firewire - yani tüm herşeyi ile Windows XP kullanabiliyor. Fiyatı 1000-1200$ arası olması planlanıyor. Bu ürün eğer gerçekleşirse gerçekten çok güzel bir gelişme olur. İsmi ise OQO.

Intel'in 4 Xeon işlemcisine ev sahipliği yapan iki yüzlü anakartı ve ayrıca 16 Gb DDR Ram destekleyen anakart modelleri çok ilgi çekici. Mutlaka bakın. Amd'nin ise Appro Sunucu seçenekleri çok ucuza çok performans vaad eden modeller.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim