Anlık Bildirim

Yeni geliştirilen giyilebilir cihaz, biyomedikal olarak sıçrama yaratabilir

Arizona Üniversitesi'ndeki bir mühendis ekibinin geliştirdiği yeni giyilebilir bir cihaz, şarj etme ve kullanıcıdan veri sağlama açısından büyük yenilikler ortaya koyuyor.

Yeni giyilebilir cihazda 'biyosimbiyotik' teknolojisi Tam Boyutta Gör

Bugün adım sayısından kalp atış hızına kadar gibi birçok etkinliği izlemek için giyilebilir cihazlar, toplumun büyük kesimi tarafından ulaşılabilir hale geldi. Ancak insanlardaki hastalıkların başlangıcını ölçme, ölümcül hastalıkları derhal teşhis etme, yeni ilaçların etkinliğini test etme veya profesyonel sporcuların performansını izleme gibi işlemler için hala büyük tıbbi cihazlara ihtiyaç duyulmakta. 

Arizona Üniversitesi'ndeki mühendisler, benzeri görülmemiş faydaları olan "biyosimbiyotik cihaz" olarak adlandırdıkları bir tür giyilebilir cihaz geliştirdiler. Öncelikle cihaz 3D yazıcıyla geliştirildi. Öte yandan bu cihaz, kablosuz güç aktarımı ve kompakt enerji depolama kombinasyonu sayesinde sürekli çalışabiliyor.

Şarj etme sorunu yok

Biyomedikal Mühendisliği yardımcı doçenti Philipp Gutruf ve ekibinin geliştirdiği bu cihazı diğer giyilebilir cihazlardan üstün kılan belli özellikleri var. Öncelikle biyosimbiyotik cihaz, mevcut giyilebilir sensörlerin taşıdığı sınırlılıkları taşımıyor. Örneğin akıllı saatlerin belli aralıklarla şarj edilmesi gerekir ve bu saatler bileklere takıldığı için sınırlı ölçüde veri alabilirler.

Fark edilmeden taşınabilir

Gutruf ve ekibi tarafından geliştirilen bu cihaz yürüme, koşma veya sıçrama gibi aktivitelerde test edildi. Yapılan testlerde Gutruf ve ekibini cihazın, bir kat merdiven çıkan insandaki vücut ısısı değişimini bile tespit edebildiği ortaya koydu. Bu anlamda cihaz, gelecekte kişinin vücudunu ve metabolizmasını izleme ve değerlendirme açısından büyük fark yaratabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim