Anlık Bildirim

Yeni Intel Extreme Edition 3.46GHz 2 MB ön bellek ve 1,066MHz Front Side Bus la geliyor.

Intel bu gün yüksek performanslı masa üstü sistemleri ve oyun ağırlıklı çalışanlar için en son P4 Extreme Edition işlemcisini duyurdu.

Yeni işlemci 3.46GHz hızında çalışıyor ve 2 MB Cache belleği ile ek performans artışı sağlıyor. Yeni işlemcinin en önemli özelliği Front Side Bus hızının 1,066MHz olması, bu bilgilerin ram den daha hızlı alınıp işlenmesini sağlıyor.

Intel bu sene yol haritasında çeşitli değişikliklere gitti. geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı bir açıklamada 2 MB tampon bellekli işlemcileri önümüzdeki sene çıkacaklarını açıklamış aynı zamanda P4 4GHz işlemci üretimindende vaz geçtiğini duyurmuştu.

Intel firmasının Extreme Edition işlemcileri aynı AMD nin Atholon 64 FX serisi işlemcileri gibi üst sınıf masa üstü pc leri hedefliyor ve kullanıcılara yüksek performanslı 3D renderlama, multimedia içerik üretimi ve oyun deneyimi sunuyor.

Aslında AMD nin FX serisi işlemcilerini ve Intel Extreme Edition ı 2000$ ın altında fiyatla satılan bilgisayarlarda görmek imkansız. Maliyetleri çok yüksek olduklarından genelde çok az insan tarafından ev bilgisayarlarında kullanılıyorlar. Firmalarda asıl amaç en iyisini yapabildiklerini göstermek ve hız ve performans yarışında rakiplerini bir nebze olsun geçebilmek. Intel Extreme Edition serisi ile bu yarışa girerken AMD firmasında Athlon 64 FX ailesi ile üst sengment pc pazarında Intel i tek bırakmıyor.

Dell firmasının piyasaya sürmeyi planladığı 4. jenerasyon Dimension XPS sisteminde 3.46 GHz Extreme Edition işlemci, 512MB ram, 80 GB hard disk gibi bileşenlere yer vermiş, işlemcisi dışında fazla parlak görünmeyen sistemin fiyatı yaklaşık 2,749$. Bu fiyat da Intel Extreme Edition işlemci kullanacak daha ileri sistemlerin ne gibi fiyatlara ulaşabileceği konusunda bir fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Dell in bu makinasında eğer daha fazla ram ve üst seviye bir ekran kartı tercihi yaparsanız fiyat dahada artıyor.

Alienware, Falcon Northwest ve Hewlett-Packard, Athlon 64 FX işlemcili bilgisayarlar piyasaya sunsalarda üst seviye bilgisayarlarında Intel Extreme Edition işlemciler kullanıyorlar.

3.46GHz Extreme Edition işlemcinin önerilen liste fiyatı 999$ iken, Athlon 64 FX-55 önerilen liste fiyatı 827$

3.46 GHz Extreme Edition işlemcinin Tomshardware tarafından yapılan ayrıntılı testlerine ulaşmak için http://www.tomshardware.com/cpu/20041012/p4ee_925xe-01.html

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim