Anlık Bildirim

"Yeni PC mi? Yoksa, Terfi mi? "

   Hwstation'da Özkan Erden'in hazırladığı yeni bir rehber. Oldukça yararlı olduğunu düşünüyorum. İşte size bir kesit ;

    "Bir varsayım yaparak elimizde, taş devrinden kalma bir 166MMx işlemcili bir bilgisayarımızın olduğunu varsayıyorum. Peki bu bilgisayarın "ana" özellikleri ne olur? Çok kaba bir tahmin ile 32 MB Bellek, 4 MB PCI Ekran Kartı bulunuyordur. Eh, bilgisayarın kalbi gibidir bu parçalar. Diskiniz de muhtemelen yavaş bir şeydir.

    MMX tabanlı anakartların çoğunda AGP yuvası yok. Oyun oyun oyun diye söylenip duruyorsanız yeni bir Ekran Kartı almanız şart. Ekran Kartınızdan adam gibi performans almak için bellek miktarını, işlemci hızını arttırmanız şart. Tüm bileşenlere ayak uydursun diye bir de Hard Disk alayım dediniz.

    Şimdi bu tür bir değişikliği yapmak olanaksız gibi görünüyor. Bunu yapmanız için anakartınızı değiştirmelisiniz. Yani, demek istediğim; günümüze göre "azıcık" eskimiş bir bilgisayar üzerinde bir değişiklik yapmak istediğinizde, ana sistem üzerine adapte olabilecek parçaları bulamayacaksınızdır. "

Yazıda Century Ram'lar hakkında da bir iki kötü noktaya değinmiş. Terfi hakkında düşünenlerin kesinlikle okuması gereken bir yazı size iyi okuyuşlar.

Yeni Bir PC Satın Almak mı, Eskisini Terfi Etmek mi? (HwStation)

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim