Anlık Bildirim

Yeni Pentium 4 Çekirdekli Celeron'lar Anons Edildi

Intel tüm Pentium 4 işlemci serisini 512 Kb ön bellekli 0.13 micron Northwood'a çevirince bir çok 0.18 micron fabrikasıda boş kaldı. Intel ise Willamette-128 Celeron'ları bu klan fabrikalarda üretmeye karar verdi.

Artık Pentium 4 eskisinden çok daha güçlü hem 2.53 Ghz hızına hemde bu hıza 533 FSB ile ulaşmış durumda. Böyle bir durumda Celeron 1.8 Ghz'in 128 Kb ön bellekle ve 400 Mhz FSB ile satış stratejilerinde bir problem çıkarmayacağı kesin.

Bu yeni gelişmede bırakın peroformansları kötü olsun veya olmasın (ki oyunlarda kötü, diğerlerinde orta) bu yeni gelişmenin kötü yanı Amd'nin max işlemcisinin 1733 Mhz'de çalıştığı düşünülürse Amd'yi Celeron'la ezme çalışması. Öyleki bir Celeron'un en hızlı Amd işlemcisinden daha yüksek hızda çalışması müthiş bir propaganda malzemesi.

Yeni Celeron'lar 1.4 Ghz'den başlayıp 1.8 Ghz'e kadar mevcut. Fiyatları 65$ ile 100$ arasında değişiyor. Performansları ise tam bir karmaşa gerçek Pentium 4 çekirdeği ve SSE2 içerdikleri için ama sadece 128 kb ön belleğe sahip olduklarından bazen normal Pentium 4 gibi bazende acaip Celeron 1.3 Ghz'den bile kötü hareket ediyorlar. Genelde ise kötü bir işlemci değil ama ilerde ön belleğinin onu sıkıntıya sokabileceği kesin. Diğer yandan genelde Duron'la mücadelede başarılı, fakat Athlon XP için daha çok gelişmesi gerek.

Overclock potansiyeli bakımından ise 1.7 Ghz rahatlıkla 133 Fsb'ye çıkartılarak 2.26 Ghz'e arttırılabiliyor. Tahminen bu işlemcileri alıp 133 Fsb'de overclock etmek kolay olacak fakat 0.13 micron olmadıklarından fazla ısınacaklarıda kesin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim