Anlık Bildirim

Yeni Windows Mobile İşletim sistemi DirectX destekli olacak

Cep bilgisayarları için Palm tipi cep bilgisayarları Palm OS dışında Pocket PC'ler için Windows tarzı işletim sistemi olan Windows Mobile 2003 şimdinin en komplike işletim sistemlerinden biri.

İşlemcileri daha şimdiden 400 Mhz ve ramleride 128 Mb civarı. Hal böyle olunca Microsoft gelecek yazın (2004) ortasında işletim sisteminde büyük atağa başlıyor. Amacı cep bilgisayarlarına kişisel bilgi yöneticiliği dışında PC tarzı gelişen bir oyun platformu olmasını sağlamak.

Bu yeniliklerden en önemlisi 3D oyunların standartı olan Direct X'in cep bilgisayarlarına geliyor olması. Daha çok DirectX 8'den bozma hafifletilmiş bir versiyonun eklenmesi bekleniyor. Getirdiği Direct X bileşenleri ise DirectDraw, Direct3D ve DirectShow. Bunla beraber GPU (grafik işlemcisi) devrini başlatacağı kesin zira destek olarak Transform & Lighting (T&L) ve Pixel Shaders'ın olması bekleniyor.

Bunun dışında işletim sisteminin çıkacağı zamanda tüm ekranlar artık 640x480 piksel çözünürlüğe sahip olacak aynı zamanda çıkacak Intel Bulverde kodlu işlemci 600-800 Mhz hızına ve MMX desteğine sahip olacak. Ram miktarının aynı zamanlarda 256 Mb'a kadar çıkması beklenenler arasında.

İşletim sisteminde ise artık cep bilgisayarlarının ekranının hem yatay hemde dik modda çalışma desteği gelecek ve veri tabanı sistemi CeDB denilen veri tabanı sistemini bırakıp Ms Sql tarzı bir veri tabanına geçecek. Bu sayede daha çok veri daha hızlı bir şekilde saklanabilecek.

Smartphone işletim sistemi içerenler ise 320x240 ekrana ve cep telefonu şebekesini kullanarak yer belirleme gibi hoş özelliklere sahip olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim