Anlık Bildirim

Zalman ZM-NB32J Kuzey Köprüsü Heatsink İncelemesi

Günümüzde PC'ler oldukça yüksek hızlarda çalışmaya başladı ve artık sadece CPU'lar değil diğer bileşenler de yüksek miktarda ısı üretiyor. Bunu gören pek çok anakart üreticisi de işlemci ile diğer bileşenler arasında en önemli bağlantı olan kuzey köprülerine de pasif ya da aktif bir soğutma düzeni yerleştirmeye başladı. Bu sayede OC yapıldığı vakit daha da artan ısının stabiliteyi etkilemesi önleniyor.

Zalman'da bu tip soğutma düzeneğine sahip olmayanları ya da bir fan yerine sessiz pasif soğutmayı tercih edenleri düşünerek ZM-NB32J Kuzey Köprüsü Heatsink'ini çıkartmış.

Ürün paketinden Heatsink ile beraber VIA, SIS chipsetler için ayrı Intel i845'ler için ayrı olmak üzere termal yapışkan, termal pasta ve sabitleyici parçalar çıkıyor.

Heatsink hafif bir alaşımdan imal edilmiş ve üzeri altın kaplama. 99 adet çubuktan (yüzey alanını arttırmak için) oluşan üst kısmın aksine kuzey köprüsüyle temas edecek yüzey ısı iletiminin en iyi şekilde olabilmesi için oldukça pürüzsüz bir yapıda.

İki farklı metod ile takılabilen heatsink'i ister sabitleyici parçalarla ileride rahatça çıkabilecek şekilde sabitleyebiliyorsunuz ya da gelen iki çeşit termal yapıştırıcıdan uygun olanı ile yapıştırıyorsunuz. Eğer yapıştırma seçilmişse ileride heatsinki çıkartmanız biraz problem yaratabiliyor.

ZM-NB32J'in performansı ise hiç de fena değil: ASUS'un kendi heatsinki (Asus A7V8X KT-400) ile 35°C ölçülürken, Zalman bunu 33°C'ye düşürebilmiş. 2 derecelik fark az gibi gözükse de bu tarz bir ürün için yeterli. Sonuçta Zalman ZM-NB32J montajı biraz zahmet isteyen ama tamamen sessiz bir şekilde sadece gürültü kirliliği yaratan fanlardan daha iyi sonuç veren bir ürün üretmeyi başarmış.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim