Anlık Bildirim

Zalman'dan yeni işlemci soğutucusu: CNPS8700 LED

Günümüz modern işlemcileri gelişen teknolojilere ve ilerleyen üretim tekniklerine paralel olarak multi (çoklu) çekirdek yapıya sahip olmalarına rağmen üreticilerinin işlemci yanında verdiği standart fanlar ile ideal sıcaklık değerlerinde sorun çıkarmadan ve günlük ihtiyaçları karşılayabilecek performansta çalışabilmekteler. Bu noktada herhangi bir sorun gözükmezken standart işlemci soğutucularının yarattığı gürültü seviyesi veya yapılacak olası hız aşırtma (overclock) uygulamalarında standart soğutmanın yetersiz kalması gibi etken faktörler sebebiyle kullanıcıların hatırı sayılabilecek bir bölümü özellikle bu iş geliştirilmiş farklı niteliklere sahip soğutma ürünlerini alıyor yada almak istiyorlar ki bunu özellikle her geçen gün büyüyen overclock sektörünün gelişiminden de anlayabiliyoruz.

Soğutma konusunda önde gelen firmalardan biri olan ve yüksek performanslı soğutma çözümleriyle tanıdığımız Zalman yeni hazırladığı işlemci soğutucusu CNPS8700 LED'i duyurdu. Firmanın bir önceki iddialı ve başarılı modeli olan CNPS7500-Cu LED'in devamı olarak geliştirilen CNPS8700 LED'in kendine özgü ayırt edici bazı önemli detayları da bulunmakta. Intel'in soket 478 ve 775, AMD'nin ise soket AM2, 940, 939 ve 754 formunda hazırlanan işlemcilerine destek veren yeni soğutucu, işlemci desteği konusunda firmanın verilerine göre kesinlikle sorun yaşayacak gibi durmuyor. 120x123x67mm boyutlarında olan Zalman'ın yeni soğtucusu tahmin edebileceğiniz gibi tamamen bakırdan imal edilmiş durumda. Ürünün ağırlığı ise 475gr.

Zalman CNPS8700 LED'in en önemli özelliği sahip olduğu ısı iletim boruları. Zira iki adet ısı iletim borusuna sahip olan soğutma, iletim boruları vasıtasıyla ısının soğutcunun tababnından alınıp yapraklara dağıtılması ve yaparakların da 110mm'lik fan yardımıyla soğutulması prensibine dayanarak çalışıyor. Soğutma üzerinde kullanılan 110mm'lik fanın sessiz çalıştığı üretici tarafında ifad e edilmekte. Soğutma ile gelen ayarlanabilir fan hızı kontrolcüsü (Fan Mate 2) sayesinde kullanıcılar performans veya gürültü seviyesini ihtiyaçlarına göre belirleyebiliyorlar. Ayrıca yine Zalman'a göre, kullanılan 110mm'lik fanın desteği ile soğutma işlemcinin yanı sıra ekran kartı, yonga seti, bellek ve voltaj regülasyon modellerinin de soğutulmasına yardımcı oluyor ve bu sayede genel sistem soğutmasına da katkı sağlayabiliyor.

Zalman'dan yeni işlemci soğutucusu: CNPS8700 LED

Slim Tower / düşük profilli HTPC gibi farklı kasa yapıları ile de son derece uyumlu olan CNPS8700 LED ile Zalman'ın yine iyi bir iş çıkardığını söyleyebilmek te mümkün. "Sessiz" moda alındığında gürültü ve titreşim yaratmayan, sahip olduğu "tünel" adı verilen aeordinamik tasarım ile daha verimli ve performanslı soğutma sağladığı Zalman tarafından ifade edilen yeni soğutmanın piyasaya çıkış tarihi konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Fakat elimize ulaşan son bilgilere göre Zalman CNPS8700 LED, Avrupa'da büyük bir ihtimalle yaz ayları içeriside yaklşaık 40$'lık fiyat etiketi ile satışa sunulabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim