Anlık Bildirim

3 Mini Fare

  • VX Nano Cordless Laser Mouse

Logitech, oldukça dikkat çeken VX Revolution faresinin ardından VX nano isimli yeni bir fareyi özellikle laptop kullanıcıları için geliştirdi. Bu farenin en büyük özelliği diyebileceğimiz şey ise, ufacık 2.4GHz kablosuz alıcısı. Alıcı o kadar ufakki, usb yuvasına takılı haldeyden, usb yuvasının sadece 8mm dışına taşıyor. Eğer dizüstü bilgisayarınıza birçok farklı USB cihaz takmıyorsanız, VX Nanonun vericisini bir USB yuvasına takıp, farenizi her daim kullanıma hazır halde tutabilirsiniz.

Alıcının dışında, farenin tasarım ve bünyesinde barındırdığı özellikler olarak abisi VX Revolution'a oldukça benziyor. Buna 'MicroGear Prevision Scroll Wheel' isimli, süper hızlı sayfa kaydırma fonksiyonu da dahil. Bunun dışında farede, internette gezmeyi kolaylaştırmak için "ileri ve geri" tuşları ve 5 adet programlanabilir tuş bulunmakta. VX Nano'nun en can alıcı özelliği ise, Logitech tarafından iddia edilen, bir çift AAA pil ile 6 aya kadar çalışabilme imkanı. İddia biraz aşırı gözükse de, insanı heyecanlandırmıyor değil...

Haberin Linki: http://www.trustedreviews.com/peripherals/news/2007/07/27/Logitech-Breaks-Out-VX-Nano-a-mini-Revolution/p1

  • Sony SMU-M10 Travel Mouse

3 Mini Fare

Sony SMU-M10 adından da anlaşıldığı gibi bir yolculuk(?) faresi. İnce, geniş ve hafif yapısıyla Sony SMU-M10, cepte veya çantada oldukça kolay taşınabilir bir ürün. Fare tam olarak 50g ağırlığında ve, 15mm incelik, 54mm genişlik ve 71mm uzunluğa sahip. Kullanılan sensör 800dpi çözünürlüğünde. Farenin kablo uzunluğu ise yaklaşık 65cm. Kablo biraz kısa olsa da, bunun sebebi, fareyi kullanmadığınız zaman kablosunu içerisine sokabilmeniz. 65cm'lik kablo farenin içindeki boşluğu doldurama yetmekte. Bu da demek oluyor ki, USB bağlantı ucu, farenin dışında kalıyor.

Sağ-sol ve scroll tuşu olmak üzere toplamda 3 adet tuş bununan farenin gri-beyaz, koyu gri-siyah ve mavi-gümüş renkleri bulunmakta. Hafif, ergonomik yapısı ve yüksek kalite alt pedler sayesinde fare, zeminde oldukça rahat bir şekilde kontrol ediliyor. Tuşların hassasiyeti de oldukça iyi. Özellikle tuşların uç kısımlarının hafif bir şekilde yukarıya doğru kıvrılması, tuşların hassasiyeti ve tepkisini olumlu yönde etkiliyor. Açıkca görülüyorki, Sony £15'lik bir farenin bile üstünde özenle çalışıp, oldukça iyi bir iş çıkarmış. Farenin tek olumsuz yanı olarak sayabileceğimiz şey ise, kaydırma tuşunun biraz sert olması. Elbette bu büyük bir sorun değil ve belli bir süre fareyi kullandığınızda alışabileceğiniz bir durum fakat yine de kullanıcıların bilmesi gereken bir durum.

Sayfanın Linki: http://www.trustedreviews.com/peripherals/review/2007/08/04/Sony-Travel-Mouse-Head-to-Head/p2

  • Sony SMU-C3 Wide Wheel Mouse

3 Mini Fare

Sony SMU-C3, dikkat çekici renkleri ile öne çıkan bir fare. Oldukça şirin bir görünüme sahip farenin pembe-turuncu, beyaz-gri, beyaz-yeşil ve siyah olmak üzere değişik renkleri bulunmakta. Görünüş ve yapı itibarı ile SMU-C3 bir dizüstü bilgisayar faresini andırsa da, 64.3 x 32 x 99.7mm (WxDxH) ölçüleri ile standart bir masa üstü bilgisayar faresine yakın boyutlarda bir ürün. Buna rağmen fare yanlızca 80gr.

Farede 800dpi çözünürlüklü bir optik sensör bulunuyor. Standart pc uygulamaları için oldukça yeterli bir çözünürlük. Farede sadece 2 adet tuş var. Birde kaydırma tekerleği. Ürünün adından da anlaşıldığı gibi, bu tekerlek alışık olduğumuz kaydırma tekerleklerinden oldukça geniş. Böylelikle çok daha rahat bir kullanım söz konusu.

3 Mini Fare

Bu boyutlarda ve bu ağırlıktaki bir farenin aklınıza içi mi boş sorusunu getirebilir. Evet aslında farenin içinin büyük bir bölümü boş. Farenin alt tarafı boşluğa, 1.80m uzunluğundaki kablo katlanarak usb bağlantı ucu ile beraber gizlenebiliyor. Gizleme bölümü farenin arka tarafında olduğu için farenin alt tarafında birde kablo yolu bulunmakta. Böylelikle kablo farenin ön kısmından çıkarak bilgisayar ile bağlantısını sağlıyor. Bunun hem avantajı, hemde dezavantajı bulunuyor. Avantajları, taşıma esnasında kablo ile uğraşmamak, sadece gerektiği kadar kabloyu içinden çıkararak rahat bir kullanım sağlamak olarak sayabiliriz. Dezavantajlarını ise, kablonun her seferinde düzgün bir şekilde katlanıp fare içine yerleştirilmesi gerekmesi ve katlamaların kablo içerisinde kırıklar yapabilmesi şeklinde sıralayabiliriz. Özellikle boyut olarak pek bir dizüstü faresine benzemese de, £15 fiyatı ve kolay kullanımı ile Sony MCU-C3 tercihleriniz arasında olabilir.

Sayfanın Linki: http://www.trustedreviews.com/peripherals/review/2007/08/04/Sony-Travel-Mouse-Head-to-Head/p2

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim