Anlık Bildirim

5GHz+ hızında çalışan Phenom II ile Far Cry 2 keyfi

AMD'nin Deneb kod adlı 45nm Phenom II işlemcileri hız aşırtma arenasında liderliğe oynayabilir mi? Resmi lansmanının 8 Ocak'ta yapılması beklenen Phenom II işlemci ailesinin performansına ışık tutan herhangi bir rakam veya test sonucu henüz açıklanmış olmasa da hız aşırtmacılar ve yüksek performans meraklılarında heyecan yaratamayı başaran haberler gelmeye devam ediyor.

Aynı saat hızında mevcut Phenom modellerinden daha hızlı olacağı söylenen Phenom II ailesi yeni üretim teknolojisi sayesinde hız aşırtma açısından AMD'nin çıtasını daha da yukarı çekecek gibi görünüyor. Modeline göre hava soğutma ile 4GHz+ seviyesine ulaşabileceği söylenen işlemcilerin sıvı soğutma ile 4GHz'in üzerine, ekstrem soğutmayla ise 5GHz'in üzerine çıkılabileceği belirtiliyor.

AMD'nin Austin'de gerçekleştirdiği etkinlikten yeni haberler gelmeye devam ediyor. Elimize ulaşan yeni bilgiye göre Phenom II, 5GHz üstü saat hızılarında Far Cry 2 testini stabil olarak tamamlayabildiğinin altı çiziliyor. Tabii işlemcinin sıvı azot ile soğutulduğunu (1.9v geriliminde -186 derece)ve denemelerde Gigabyte'ın 790GX yonga setli anakarıtnın kullanıldığını da belirtelim.

Yapılan hız aşırtma çalışmalarının OverDrive uygulamasının da geliştirilmesinde etkin rol oynayan ve ciddi katkı sağlayan, hız aşırtma dünyasının saygın isimlerinden Sami Maekinen'in yönetiminde gerçekleştirildiğinin de altı çiziliyor. Henüz rakamlar ve sonuçlar ortaya konmuş olmasa da AMD cephesinden dikkat çekici haberler gelmeye devam ediyor. Şimdi artık gözler yayınlanacak detaylı test sonuçlarında, merakla bekliyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
452 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim