Anlık Bildirim

Analiz : Apple giyilebilir bilgisayar konusuna ağırlık verecek


Giyilebilir bilgisayar kavramı üzerinde uzun yıllardır çalışmalar yapılsa da, son kullanıcılar açısından Google Glass ve akıllı saatler gibi örneklerle henüz hayatımıza girmiş durumda. Yeni teknolojileri hayatımıza sokmak için firmaların çabaları devam ediyor.

Analiz uzmanı Gene Munster tarafından yayınlanan bir rapora göre Apple, giyilebilir bilgisayar ürünlerine ileride ağırlık verecek firmalardan birisi.

Apple'ın bir süredir iPhone ile uyumlu bir akıllı saat üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Munster ise Apple'ın bu saat ile firma açısından yeni ve önemli bir trendi başlatacağını düşünüyor.

Apple'ın akıllı saatinin yakın zamanda piyasaya sunulması beklenmiyor. Ancak trendin 10 yıllık bir süre zarfında iPhone ve iPad gelirlerinden daha fazlasını firmaya kazandırması bekleniyor. Munster Apple'ın iki farklı yöntemle gelir elde edeceğini belirtiyor. Birincisi akıllı saat gibi son kullanıcılara yönelik ürünler üreterek. İkincisi ise iOS cihazları ile bağlantı kurabilen cihazlara uyguladığı programı genişleterek. 
Munster on yıl içerisinde giyilebilir cihazların iPhone ve diğer akıllı telefonların yerini alacağına inanıyor çünkü bu trend geleceğin en önemli trendlerinden birisi olacak. Tüketiciler yanlarında tablet taşırken, kollarındaki saatler ile sesle komut vererek çağrı yapma, mesajlaşma, içerik arama, navigasyon gibi basit işlemleri yerine getirebilecek. 
Apple'ın henüz oturmaya ve yaygın kullanıma geçmeyen trendleri cihazlarında kullanmadığı bilinen bir gerçek. Bu bakımdan giyilebilir teknolojilerin popüler bir trend olması halinde uzun vadede Apple tarafından kullanılması ihtimali yüksek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1224 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim