Anlık Bildirim

Apple’ın yeni dosya sistemi Fusion Drive sistemlere de geliyor

Apple’ın macOS High Sierra sürümü ile SSD tabanlı Mac bilgisayarlara getirdiği yeni dosya sistemi yakın zamanda Fusion Drive ve sabit disk sürücülü sistemlere de gelecek.

Apple’ın tüm ekosisteminde uygulamaya başladığı yeni dosya sistemi yavaş yavaş tüm cihazlara yayılıyor. MacOS High Sierra sürümünde sadece SSD yüklü Mac bilgisayarlara sunulan yeni sistem şimdi Fusion Drive yüklü cihazlara da geliyor.

Apple açıkladı

Apple File System olarak bilinen APFS dosya sistemi büyük boyutlu dosyaların daha hızlı bir şekilde işlenmesini ve daha iyi güvenlik çözümlerinin uygulanmasını sağlıyor. iOS, tvOS, watchOS ve macOS işletim sistemleri yeni APFS teknolojisine geçiş yapıyor.

Firmanın macOS High Sierra işletim sistemi ile birlikte SSD sürücü barındıran Mac bilgisayarların APFS teknolojisine geçişi sağlanmıştı. Bununla birlikte Fusion Drive yani SSD ve HDD melez depolama sürücüsü olan iMac ile Mac mini modelleri dışarıda kalmıştı.

Aslında macOS High Sierra ilk beta sürümlerinde Fusion Drive cihazlar da yeni sisteme geçiş yapmıştı ancak sürpriz bir şekilde sonraki betalardan ve nihai sürümden çıkarılmıştı. Buna sebep olarak ise sistemde dengesizlikler yaşanması gösterilmişti. Bu nedenle beta sürecine katılan Fusion Drive cihaz kullanıcılarına eski HFS+ sistemine geçiş yolları da anlatılmıştı.

Yazılım geliştirme şefi Craig Frederighi, önümüzdeki aylarda yapılacak yeni bir güncelleme ile Fusion Drive taşıyan Mac bilgisayarların da APFS teknolojisine geçiş yapacağını açıkladı. Diğer taraftan sadece HDD sistemi olan Mac bilgisayarlar da yeni dosya sistemine geçmeyi bekliyor. Onlar için de bir güncelleme yapılacak ancak şimdilik net bir yol haritası mevcut değil. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim