Anlık Bildirim

Apple’ın geçen yıl itibariyle yeniden isimlendirdiği masaüstü işletim sistemi macOS, WWDC 2017 fuarında yeni sürümüne kavuştu. MacOS High Sierra adındaki yeni işletim sistemi bir önceki sürümün daha elden geçirilmişi olarak tanımlanıyor.

Zaten isimlendirme de bunu gösteriyor. Geçen yılın macOS Sierra sürümünden sonra bu yıl macOS High Sierra karşımıza çıkıyor. Apple yeni sürümde daha derin teknolojilere ve iyileştirmelere odaklanıyor.

Safari

En hızlı internet tarayıcısı sloganı ile sahneye çıkan Safari, yeni sürümde geliştirilmiş. Video reklamlarının otomatik oynatılmasını engellemeye başlayacak Safari ayrıca akıllı takip koruması ile kullanıcının gezinti geçmişini koruma altına alıyor.

Mail

Mail özelliği bölünmüş ekran özelliğine entegre olmuş durumda ve bir pencerede farklı uygulamalar açıkken diğer pencerede ise mail hazırlanabiliyor. Yine epostaların aramalarda daha hızlı bulunabilmesinin yolu açılmış.

 

MacOS High Sierra duyuruldu Tam Boyutta Gör

Fotoğraflar

Fotoğraflar uygulaması yeni düzenleme araçları kazanırken daimi bir kenar çubuğu ve filtreleme için yeni bir aşağı açılan menü geliştirilmiş.

Yeni dosya sistemi

Özellikle platformların daha güvenli hale getirilmesi adına Apple’ın uyguladığı şifreleme yapısına daha uyumlu olduğu belirtilen Apple File System (APFS), hem büyük boyutlu hem de fazla parçadaki dosyayı daha verimli ve hızlı bir şekilde depolayabilecek. Bunu yaparken güvenlikten de ödün vermeyecek. APFS, OS X’te 10.7 sürümünden bu yana yer alan Full Disk Encryption özellikleri ile iOS 4’ten beri sunulan güvenlik özelliklerini tek bir yapıda buluşturuyor.

Kullanıcılar diskteki bölümler için şifrelemeyi kapatabileceği gibi tüm dosyalar için tek şifre belirleme, her dosya veya dizin için ayrı parolalar atama gibi imkanlara sahip olacak. AES-XTS veya AES-CBC şifreleme yöntemlerini kullanan APFS sayesinde cihaza fiziksel erişiminiz olsa bile dosyaların içeriğini görüntülemeniz olanaksız olacak.

Metal 2

Apple’ın grafik motoru Metal yeni nesle terfi ediyor. Grafiklerin 10 kat daha iyileştirildiği yeni sürümde ayrıca harici grafik kartı kutularına da akıcı destek geliyor. Thunderbolt 3 destekli MacBook ürünleri artık harici grafik desteği alabilecek. Yine sanal gerçeklik motorları sisteme daha iyi entegre edilebilecek. MacOS High Sierra sürümü önümüzdeki saatlerde beta sürümüne açılacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim