Anlık Bildirim

Araştırmacılar cihaz tepki süresini azaltacak bir teknoloji üzerinde çalışıyor


Özellikle dokunmatik cihazlarda kullanıcı etkilerine karşı verilen tepkilerin süresi farklı ekran bileşenleri arasında yol alan elektriksel yüklemelerin hızına bağlı olmakta ve bu süre zaman zaman oldukça gecikmektedir.

Londra Imperial Üniversitesi ve S. Arabistan Kral Abdullah Üniversitesi araştırmacıları organik ince film transistörler kullanarak tepki sürelerini düşürmek amacıyla çalışmalar yürütüyorlar.

Aram Amassian ve Thomas Anthopoulos liderliğinde çalışan araştırma grubu, iki organik yarıiletkenin karışımı yardımıyla rekor iletim hızına ulaşan organik ince film transistörleri - OTFT üretmeyi başardı. Bu metodun gelecekteki elektronik uygulamalara ev sahipliği yapacağı belirtiliyor. Projenin detayları Advanced Materials adlı bilimsel dergide yayınlandı.

Araştırmacılar hem polimer yarıiletkenleri hem de küçük molekülleri tek bir kompozit materyal içerisinde birleştirerek OTFT üretti. Kompozit birliktelik olarak adlandırılan bu yöntemle donanım bileşenleri arasında elektriksel yüklemelerin aktarım hızı arttı ve böylece tepkime süreleri rekor seviyeye ulaştı.

Hali hazırda kullanılan polimer yarıiletkenler tek başlarına yüksek kaliteli filmler oluştursa da yüksek aktarım hızlarına henüz ulaşamadı. Araştırmacılar iki maddeyi tek bir materyalde birleştirerek bu engeli ortadan kaldırmış oldu.
Proje üzerinde çalışmalar devam ederken elbette ilk hedef dokunmatik cihazlardaki tepki sürelerini en aza indirmek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3675 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim