Anlık Bildirim

Asus, ROG GTX 760 Striker ekran kartı modelini duyurdu

Asus, ROG GTX 760 Striker ekran kartı modelini duyurdu
Asus oyuncular ve hız aşırtma tutkunları için hazırladığı Republic of Gamers serisi ekran kartlarına yeni bir model daha ekledi. Nvidia'nın GeForce GTX 760 modelini baz alan ve ROG GTX 760 Striker adını taşıyan yeni model, sahip olduğu özelliker ve arttırılmış saat hızları ile kendi sınıfındaki en hızlı kartlardan biri olacak gibi görünüyor. Kepler mimarisini kullanan 28nm GK104 grafik yongasından gücünü alan ekran kartı, Standard ve Platinum olmak üzere iki seçenek ile sunuluyor olacak.
Karakteristik özellikler anlamında 1152 adet CUDA çekirdeği yani paralel işlem birimi ile birlikte 96 adet doku ünitesine ve 32 ROP birimie sahip olan ekran kartına 4GB GDDR5 bellek kapasitesi eşlik ediyor. Platinum versiyonu için grafik işlem biriminin saat hızları standart değerde 1085MHz, Boost özelliği devreye girdiğinde ise 1150MHz olarak belirlenen kartın Standard versiyonunda ise bu değerler sırasıyla 980MHz ve 1033MHz olarak tanımlanmış durumda. 
Bellek hızı her iki seçenek için de 6008MHz olan yani herhangi bir hız aşırtma uygulamasına gidilmeyen ekran kartı, Asus tasarımı olan DirectCU II soğutucusu, CoolTech fan ve Digi+ VRM gibi donanımsal geliştirmeler ile hem serin hem de hız aşırtma ile çıkılacak daha yüksek hızlarda stabil olarak çalışabiliyor. Yüksek saat hızlarının garanti edilebilmesi adına, kullanılan GPU'ların özenle seçildiği ekran kartında, soğutucunun tepesine konumlandırılan ROG logosu da LED'li yapısı ile şeffaf yan panelli kasaya sahip kullanıcılar için daha fazla görsellik vaad ediyor.
Kullanıcıların hız aşırtma yapabilmesi ve kartı detaylarını takip edebilmesi adına Asus GPU Tweak yazılımı ile birlikte sunulan yeni ekran kartınını, yakın gelecekte raflardaki yerini alması bekleniyor. Tavsiye edilen son kullanıcı satış fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmadığı yeni ekran kartının, referans tasarıma sahip GeForce GTX 760 modellerine göre, özelleştirilmiş detayları itibariyle biraz daha pahalı olması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6943 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rog
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim