Anlık Bildirim

BBC, haber çekimleri için bundan sonra altı pervaneli insansız hava araçlarından yararlanacak

İnsansız hava araçlarında meydana gelen gelişmeler, üretilen yeni aparatlar ve artan kablosuz bağlantı hızları sayesinde belgesel ve amatör film yapımcılarının havadan çekimler yapabilmeleri artık çok daha kolay bir hal aldı. Bu gelişmelere uzak kalmayan önemli kurumlardan British Broadcasting Corporation (Britanya Yayın Kuruluşu) ya da kısa adıyla BBC, bundan sonra birçok çekim için altı pervaneli helikopterlerden yararlanacağı açıkladı.
Kompakt boyutları ve üzerinde yer alan sabitleme teknolojisine sahip kamera aparatları ile video operatörlerine standart helikopter modellerinden çok daha esnek ve düşük maliyetli çalışma imkanı sağlayan "hexacopter" isimli cihazlar, televizyon izleyicilerine de geniş bir perspektif verebiliyorlar. Özellikle haber çekimleri için anlatılmak istenen konuyu kolay ve etkili bir şekilde gözler önüne serebilen araçlar, mobil kontrol üniteleriyle beraber iki BBC çalışanı tarafından rahatlıkla yönetilebiliyorlar.
BBC muhabiri Richard Westcott'a göre televizyon ve çevrimiçi haberciliği dönüştüreceği ve insanlara dünya üzerinde yepyeni bir görüş açısı sağlayacağı düşünülen yeni sistemin, şimdilik sadece yüksek pervane sesi noktasında bir problem yaşadığı ve bunun da özel yazılım hileriyle çözülmeye çalışıldığı belirtiliyor. Konu hakkında BBC tarafından hazırlanan tanıtım videosunu ve altı pervaneli hava aracının neler yapabildiğini aşağıda yer alan video yardımıyla rahatlıkla görebilirsiniz.
 
BBC, haber çekimleri için bundan sonra altı pervaneli insansız hava araçlarından yararlanacak
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim