Anlık Bildirim

DH Özel: Huzurlarınızda GeForce GTX 480

İşte Nvidia'nın merakla beklenen yeni modeli GeForce GTX 480. DH farkıyla ilk defa sizlerle.

Nvidia'nın DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartları için meraklı bekleyiş devam ediyor. 26 Mart'ta Boston'da düzenlenecek PAX East etkinliğinde tanıtılması beklenen Fermi tabanlı GeForce GTX 470 ve GeForce GTX 480 için yeni bilgiler elimize ulaşmaya başladı. Bu haberimizde dünyada ilk defa GeForce GTX 480'nin görselini resmi Nvidia dökümanları eşliğinde sizlerle paylaşıyoruz.

Elimize ulaşan dökümanlara göre GeForce GTX 480'nin hacimli üretime giren versiyonu, görüntüleri daha önce ortaya çıkan erken mühendislik örneğine göre bir takım farklar içeriyor. 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve 3.2 milyar transistör içeren G100 GPU'sunun güç verdiği DirectX 11 destekli ekran kartı, ısı iletim boruları bezenmiş kaslı soğutucusuyla dikkat çekmeyi başarıyor.

Büyütmek için üzerine tıklayabilirsiniz.

Uzakdoğulu kaynakların daha önce yayımladığı soğutucu resimlerinde olduğu gibi "Core Contact" tasarımlı olması yani ısı iletim borularının doğrudan GPU ile temas kurması beklenen soğutucunun ses seviyesi ve soğutma performansı hakkındaysa şu an için net bir bilgi bulunmuyor ancak hız aşırtma için de tatminkar performans sunacağı ve kullanıcıların yüksek hızları görmesine katkı sağlayacağı da söylenmiyor değil.

Nvidia dökümanları uzun süredir konuşulmakta olan bazı özellikleri bir kez daha doğruluyor. 1536MB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan GeForce GTX 480, 384-bit bellek veri yolu desteği ile geliyor. Bir adet 6pin ve bir adette 8pin olmak üzere iki adet PCIe güç konnektörü bulunan yeni modelin 10.5-inç uzunluğunda olduğu açıklanırken, üzerinde 2x DVI ve bir adet Mini-HDMI portu yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim