Anlık Bildirim

Diyabet hastaları için lazer temelli glukoz ölçümü: The Glucosense Monitor

Diyabet hastaları için lazer temelli glukoz ölçümü: The Glucosense Monitor
 
Kan glukoz seviyesinin aşırı derecede yükselmesiyle sonuçlanan metabolik bir bozukluk olan diyabet ya da halk arasındaki ismiyle şeker hastalığı, kişilerin düzenli olarak kandaki glukoz şekerini ölçmesini gerektiriyor. Genellikle parmakta açılan ufak bir delikten çıkartılan kan ile ölçülen glukoz, bu nedenle de belirli bir noktadan sonra hem acı hem de oldukça can sıkıcı hale gelebiliyor.
Bu süreci kolaylaştırmayı amaçlayan Leeds Üniversitesi'nden Prof. Gin Jose ve ekibi, "The Glucosense Monitor" adını verdikleri ürünleriyle ölçümü lazer temelinde gerçekleştiriyor. Ölçüm için cihaz üzerinde yer alan ufak pencereye parmak koymak yeterli oluyor ve gönderilen düşük güçlü lazer ışığıyla kandaki glukoz seviyesi sadece 30 saniye içerisinde bağlı bilgisayar üzerinden görüntülenebiliyor.
Ölçüm verilerini gönderilen ışığın glukoz tarafından absorbe edilme ile geriye yansıtılma değerlerine göre gerçekleştiren The Glucosense Monitor, hedeflenen testlerin doğru gitmesi halinde iki farklı versiyon olarak ticari olarak kullanıma sunulacak ve bu ürünlerden ilki sabit, diğeri ise sürekli olarak ölçüm vaat eden giyilebilir bir çözüm olacak. 
The Glucosense Monitor hakkında yayınlanan tanıtım videosunu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz. Ayrıca Princeton Üniversitesi, Google, Fraunhofer ve Microsoft'un da benzer çalışmaları bulunuyor. Bu doğrultuda da diyabet hastaları için gelecek daha kolay görünüyor.
Diyabet hastaları için lazer temelli glukoz ölçümü: The Glucosense Monitor
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim