Anlık Bildirim
Arap yarımadası özellikle petrol gelirlerinin getirdiği zenginlikle birlikte dünyadaki en büyük ve en gösterişli yapıları inşa etmeye devam ediyor.  Son olarak 2010 yılında yapımı biten Dubai'deki Burj Khalifa (Burç Halife) gökdeleninin yüksekliği 828 Metre olarak ölçülmüş ve dünya üzerinden insan gücüyle inşa edilen en büyük yapı ünvanına sahip olmuştu.
Suudi Arabistan krallığı ise bunu rekoru egale edecek yeni bir projeye için kolları sıvadı. 2018 yılında tamamlanması planlanan yeni gökdelen "Kingdom Tower (Krallık Kulesi)" ya da "Jeddah Tower (Cidde Kulesi)" isimleriyle anılacak. İkinci isminden de anlaşılacağı gibi Cidde şehrine dikilecek dev gökdelen için 2.2 Milyar dolarlık kaynak ayrılmış durumda.

"Adrian Smith + Gordon Gill Architecture" adındaki inşaat şirketi tarafından tasarlanan gökdelenin yapımına başlanmış hatta 26. katına kadar ulaşılmış bile. Gökdelen tamamlandığında yapı Four Seasons oteli, apartman daireleri ve ofisler için kullanıma açılacak. Tanıtım filminde gösterildiği kadarıyla, yükseldikçe keskinleşen hatları bulunan Kingdom Tower yerden oldukça yüksekte terasa benzer ekstra bir alana da sahip olacak.

Bu tarz yapılarda kırılan uç rekorlar teknolojinin geldiği noktayı ve insanoğlunun yapabileceklerin anlamak açısından oldukça önemli.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9174 kez okundu.
27 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Kingdom tower, Jeddah tower ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim