Anlık Bildirim

Eski Google Ventures CEO’su yeni bir risk sermayesi şirketi kuruyor

Alphabet’in risk sermayesi şirketi Google Ventures’in eski CEO’su Bill Maris, yeni bir risk sermayesi şirketi kuracak ve daha küçük çaplı projelere yatırım yapacak.

Eski Google Ventures CEO’su yeni bir risk sermayesi şirketi kuruyor Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz sene Alphabet’e ait olan Google Ventures’in CEO’luk görevini bırakan, ardından 230 milyon dolarlık yatırım bütçesi oluşturarak yeni bir risk sermayesi şirketi kuran ve ani bir şekilde bu macerasını da noktalayan Bill Maris, yeniden yatırım sektöründe şansını denemeye karar verdi. Maris, Axios tarafından paylaşılan rapora göre daha az bütçeli bir risk sermayesi şirketi kuracak ve öncekilerden daha küçük çaplı yatırımlar yapacak.

Raporda belirtilene göre Maris’in yeni şirketi yalnızca 100 milyon dolarlık yatırım bütçesine sahip olacak. Bu bütçeyle çoğunlukla yeni kurulan şirketlere yatırım yapılması planlanıyor.

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta da bütçenin en az yüzde 50’sinin, yani 50 milyon doların yaşam bilimleri şirketleri için ayrılmış olması. Maris’in neden yaşam bilimleri şirketlerine ayrıcalık tanıdığı bilinmiyor ancak yatırımcının, bütçenin en az yarısına sahip olacak bu şirketlerde bir şeyler gördüğü kesin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim