Anlık Bildirim

FaceTime yüzünden Apple’a tazminat cezası

Son dönemde patent ihlalleri nedeniyle oldukça sıkıntılı günler geçiren Apple, yıllardır mücadele ettiği başka bir davayı daha kaybetmek üzere. Tazminat miktarı ise 300 milyon dolar.

Apple’ın yaklaşık 6 yıldır peşini bırakmayan patent ihlali davası sona yaklaşmak üzere. Firmanın bazı uygulamalarda patent ihlali yaptığına hükmeden yerel bir mahkeme mahkeme, 302 milyon dolarlık tazminat ödenmesini kararlaştırdı.

VirnetX ismi Apple için hiç de iyi şeyler çağrıştırmıyor. Bir internet güvenlik firması olan VirnetX, yıllardır Apple ile patent ihlali konusunda hukuk mücadelesi veriyor ve oldukça da baş ağrıtıyor. Güvenli iletişim konusunda çeşitli patentleri bulunan firma, Apple’ın bunları izinsiz kullandığını iddia ediyor.

Apple’a ilk olarak 2010 yılında, güvenli ağlara yönelik patentlerin ihlal edildiği iddiası ile dava açan VirnetX, iki yıl sonra 368 milyon dolar tazminat kazanmıştı ancak yüksek mahkeme zararın net bir şekilde hesaplanmadığını gerekçe göstererek davayı iade etmişti. VirnetX bunun üzerine mevcut ihlal davasının yanında bir de FaceTime için dava açtı ve iki dava birleştirildi.

FaceTime uygulamasında bazı teknolojilerinin ihlal edildiğini öne süren VirnetX, geçtiğimiz Şubat ayında bu birleşmiş davadan da 625 milyon dolar civarında tazminat kazandı ancak yüksek mahkeme yine geri gönderdi. Teksas yerel mahkemesi son olarak 302 milyon dolar tazminatta karar kıldı.

Bu tazminat VirnetX’in uğradığı zararlar göz önüne alınarak hesaplanıyor. Eğer mahkeme Apple’ın bilerek ve isteyerek patent ihlali yaptığına hükmederse tazminat miktarının daha da artacağı belirtiliyor. Bu hüküm içinde önümüzdeki aylarda bir karar verilecek. Apple konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçınıyor. Ayrıca VirnetX, iMessage uygulamasında patent ihlali olduğu gerekçesiyle Apple’a farklı bir dava daha açmış durumda. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim