Anlık Bildirim

HP, TouchPad'e geri dönüş yapabilir mi?


2002 yılında Compaq firmasını 25 milyar dolar karşılığı satın alarak dünyanın en büyük bilgisayar üreticisi konumuna yükselen HP geçtiğimiz hafta aldığı şok kararlarla webOS cihaz üretimini durdurmuş ve PC bölümünün satışı için arayış içerisine girmişti.
HP yönetim kurulu yıl bitmeden biraraya gelerek PC bölümünün hissedarların hakları korunarak nasıl ayrılacağı üzerinde bir karar verecek. WebOS için ise başka firmalara lisanslama stratejisinin seçilmesi planlanıyor.
Ancak HP’nin PC bölümünü elden çıkardıktan sonra webOS’yi yeniden ayağa kaldırmaya çalışacağı iddia ediliyor. İddianın kaynağı ise Kişisel Sistemler grubu başkanı Todd Bradley’e dayanıyor.
Kişisel Sistemler grubu başkanı Todd Bradley, Reuters’in verdiği habere göre tablet ve ultra ince hepsi bir arada PC üretimi konusunda tam donanımlı herhangi bir bağımsız firmaya liderlik edebileceğini belirtiyor. 
Bradley zaten bilgisayar departmanlarını satın alarak büyüyen Lenovo ve Acer gibi firmalara PC bölümünün satılmasını doğru bulmuyor.
Çin, Tavyan ve Güney Kore’deki çalışanları ziyaret turunda HP’deki büyüme için oldukça umutlu konuşan Bradley PC bölümünün Asya pazarında etkin rol oynamaya devam edeceğini düşünüyor.
Bradley webOS deneyiminin çok erken başlamış bir çalışma olduğuna ve bu yüzden bekleneni veremediğine inanıyor. Bir çok şirketin WebOS işletim sisteminin lisanslanmasını da içeren opsiyonlar için ilgilenmeye başladığını açıklayan Bradley şimdilik bir şey söylemek için erken olduğuna işaret ediyor.
TouchPad’in 89$-149$ bandında çekildikten sonra büyük bir satış başarısı elde etmesi oldukça dikkat çekici olmuştu.
Bradley şartlara göre farklı kararlar alınabileceğinin de altını çiziyor. Bilindiği gibi Bradley Palm firmasının eski CEO’larından birisiydi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4783 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim