Anlık Bildirim
Sıradaki Video

HTC Desire Eye inceleme videosu

Bu videomuzda 13MP çift led flaşlı ön kamerasıyla özçekim akımına son noktayı koymayı hedefleyen HTC'nin Desire Eye modeli cep telefonunu inceliyoruz.
 
Telefonun öne çıkan teknik özellikleri:
Qualcomm Snapdragon 801AB 2.3GHz 4 Çekirdekli işlemci
Adreno 330 GPU
2GB RAM / 16GB (7GB'ı sistem tarafından kullanılıyor) Dahili depolama
128GB'a kadar MicroSD kart desteği (videoda yanlış belirtiliyor.)
5.2" Full HD 16M Renk IPS ekran + Gorilla Glass 3 cam
13MP otomatik netlemeli F2.0 28mm lensli çift ton led flaşlı BSI arka kamera
13MP otomatik netlemeli  F2.2 22mm lensli çift ton led flaşlı BSI ön kamera
Android 4.4 Kitkat işletim sistemi + Sense 6.0 arayüz
IPX7 su ve toza karşı dayanıklılık sertifikası
2400mah li-ion değiştirilemeyen batarya
Tasarım ve malzeme kalitesi 
Çift renk kullanılan polikarbon bir kasaya sahip olan telefonun beyez gövde üzerine kırmızı çerçeve ve mavi gövde üzerine buz mavisi çerçeve olmak üzere 2 farklı renk seçeneği bulunuyor.
Polikarbon malzeme yumuşak bir dokuya sahip ve telefonu elinize aldığınızda olumlu yönde etki yapıyor. Suya ve toza karşı dayanıklı gövdenin kapaksız yapısı da eklenince kılıf kullanmadan rahatlıkla taşıyabileceğiniz bir telefon ortaya çıkmış.
Desire ailesi orta sınıf telefonlardan oluşuşuyor olsa da Desire Eye üst seviye işçiliğe ve malzeme kalitesine sahip.
Telefonun eleştirilecek yanı 5.2" ekranlı bir modele nazaran kalın çerçeveleri nedeniyle büyük oluşu. Tek elle kullanmak oldukça zor genelde 2 elinizi kullanmak zorunda kalıyorsunuz.
Ekran ve çoklu ortam performansı 
Telefonun 5.2" IPS ekranı canlı, parlak renkler ve geniş görüş açıları sunuyor. Şu ana kadar HTC'nin ürettiği en parlak ekranlardan biri denebilir. Gün ışığında görme konusunda zorluk yaratmıyor. Video ve içerik görüntüleme de oldukça keyifli.
HTC'nin Boomsound hoparlörler, rakiplerine nazaran daha temiz ve doygun ses verebilmeleri ile günümüze kadar fark yarattılar. Desire Eye'da da gelenek bozulmuyor ve video izlerken genelde kulaklık kullanmak istemiyorsunuz.
Müzik dinlemeyi sevenler için de harici hoparlör ihtiyacını büyük oranda ortadan kaldırıyor. 
Telefonun beraberinde verilen kulaklıklar ne yazık ki yeterli kaliteyi sunmaktan uzaklar. Müzik severler farklı kulaklıklar tercih edececeklerdir.
Kamera performansı 
13MP arka kamera ortalamanın biraz üzerinde denebilecek kalitede iş çıkartıyor. Çekilen fotoğraflarda kontrast oranının fazlalığı rahatsız edici. Düşük ışık performansı ise M8'e göre oldukça geride. Fazladan pikseller kalite konusunda büyük getiri sağlamamış gibi görünüyor.
Fotoğraf öncelikli kullanım için Desire Eye'ı tercih edenler hayal kırıklığı yaşayabilirler fakat önceliği kamera olmayanlar için fazlasıyla iş görecek kalitede iş çıkartıyor denebilir.
Ön kamera ise bir ön kamera için iyi. En iyisi mi? Hayır, en iyisi diyemeyiz ama oldukça iyi iş çıkartıyor.
Performans ve Pil
Telefonun performansı için söylenebilecek herhangi olumsuz bir durum söz konusu değil. M8'in sunduğu hız ve kararlılık Desire Eye ile orta sınıfta da sunulmaya başlamış durumda.
Pil konusu ise bu büyüklükte ekrana sahip bir telefon için beklentilerin biraz altında kalıyor. 2400mAh batarya genelde günü ucu ucuna tamamlıyor.
Değerlendirme 
HTC Desire Eye, her ne kadar kamera odaklı bir telefon gibi görünse de bir kamera telefonu değil. Hızlı, iyi görünen, kullanması keyifli ve çoklu ortam yetenekleri gelişmiş bir akıllı telefon. Eğer kamera sizin için her şeyden önemliyse Desire Eye'a dikkatli yaklaşın fakat kameranın ortalamanın üzerinde performans sergilemesi sizin için yeterliyse Desire Eye kullanıcısını memnun edecek bir telefon olmuş.
Görüntüsü gerçekten çok iyi ve telefonu kullandığım her ortamda ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. Malzeme kalitesi ise metal olmayan telefonların da ne kadar iyi hissiyat oluşturabilecekleri konusunda kanıt niteliğinde olmuş. 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim