Anlık Bildirim

Her gün içilen dört bira, beyin gelişimini %47 oranında yavaşlatıyor

Yapılan araştırma, günde ortalama dört adet bira tüketen birine ait beynin büyüme oranının %47'lik bir değerde yavaşladığını tespit etti. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Her gün içilen dört bira, beyin gelişimini %47 oranında yavaşlatıyor
 

Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesinin alkolün tesirleri kapsamında makak maymunları üzerinde yaptığı araştırma, içkinin gelişmekte olan beyinler üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne serdi. Araştırma neticesinde; her gün tüketilen dört adet bira, yıllık döngüde beynin büyüme kapasitesini %47 oranında azaltıyor.

Manyetik rezonans görüntüleme (MRI) tekniği ile yapılan ölçümlerde, bilinçli olarak alkol tüketen ergen ile genç yetişkin maymunların beyin, serebral beyaz madde ve korteks altı talamuslarının büyüme oranlarında ciddi yavaşlama tespit edilmiş.

Elde edilen sonuçlar tam ve doğru 

Söz konusu araştırmanın, daha önce insanlar üzerinde yapılan ancak sadece deneklerin kişisel raporlarına dayandığı için güvenilir olmaktan uzak deneylerin devamı niteliğinde ve daha profesyonel anlamda icra edildiği ifade ediliyor.  Projede görev alan Doç. Dr. Christopher Kroenke yaptığı açıklamada, “Araştırmamız muğlaklığı ortadan kaldıracak şekilde tasarlandı ve yaptığımız ölçümler, alkol tüketimi ile beynin büyüme oranı arasındaki ilişkiyi tam olarak saptadı.” ifadelerini kullanmış. 

Yapılan araştırmada, makak maymunu beyninin normal büyüme oranının da tespit edildiği ifade ediliyor. Her 1,87 yılda yaklaşık 1mm büyüdüğü tespit edilen beyin, alkol tüketimi ile birlikte bu orandan 0.25 mm kaybediyor ki bu miktar da %46.75’lik değer olarak karşımıza çıkıyor. Sayılar insana ölçeklendiğinde ise ortaya korkutucu bir tablo çıkıyor. Zira günlük dört adet biraya karşılık gelen bu oran, ortalama bir üniversite öğrencisi için “iki tek atmak” olarak algılanıyor.

Alkolün öğrenme ve akıl sağlığı üzerine uzun vadede ne gibi etkiler yapacağı hakkında bir çıkarımda bulunmayan araştırmanın, ileride bu sorulara cevap arayabileceği ise paylaşılan diğer bilgiler arasında yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11380 kez okundu.
51 kişi, toplam 54 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
alkollü içecek, alkol tüketiminin zararları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim