Anlık Bildirim

Jawbone bütün Up siparişlerini iptal etti, arızalı ürün alan müşterilere ise geri ödeme yapılıyor


Sağlık ve sportif aktivitelerin takibi için geliştirilen küçük cihazlar her geçen gün daha fazla fonksiyon ve ilginç tasarımlar kazanmaya başladı. Adidas, Motorola, Nike gibi firmaların yanında Bluetooth sistemleri üreticisi Jawbone da Up adlı bir modelle rekabete katıldı.

Up modeli kola takılan bir bileklik şeklinde ve günlük hareketlerinizi dahili hafızasına kaydediyor. Daha sonra bu bilgiler uç kısmındaki kulaklık jakı iOS cihazına takılarak aktarılıyor ve günlük harcanan kalori miktarı gibi hesaplamalar yapılabiliyor. Kulaklık jakı ile aynı zamanda şarj olabilen Up, uykuda da hareketleri takip edebiliyor, belirlenen saatlerde titreşimlerle kişiyi uyandırabiliyor.

Özellikleri açısından rakiplerinden ayrılmayı başaran Up modeli 99$ fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. Biraz erken piyasaya çıktığı şeklindeki eleştirilere hak verir derecede sorunlar ortaya çıkmaya başladı.

Ürün üzerinde kırılmalar ve verimli çalışmama sorunları pek çok müşterinin ortak şikayeti oldu. Bunun üzerine Jawbone CEO'su Hüseyin Rahman, sorgusuz sualsiz tüm arızalı Up modellerinin parasını geri ödeyeceklerini ve satılan ürünü de geri talep etmeyeceklerini belirtti. Ayrıca tüm çevrimiçi siparişler iptal edildi, ürün stoklardan çekildi.

Rahman cihazın beklentileri karşılayacak kadar iyi durumda olmadığını açıkladı.

Cihazı satın almış müşteriler 109$'lık geri ödeme veya 150$'lık Jawbone.com kredisi alabilecek. Ancak programdan yaralanmak isteyen ve elinde ürün kalmış müşterilerin bunları üçüncü taraf platformlar üzerinden satışa sunmaları yasak.
Arızalı ürünlerin toplatılmasından sonra yeni stokların ne zaman satışa sunulacağı belirtilmedi. Up modeli Popular Science tarafından 2011 yılının en yenilikçi araçlarından biri seçilmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim