Anlık Bildirim

Kasiyersiz Amazon Go mağazaları yakında nakit kabul etmeye başlayacak

Amazon Go kasiyersiz mağazaları, ABD'de ortaya çıkan halk tepkisi ve takip eden yasa kabulleriyle birlikte nakit kabul etmeye başlayacak. Karar Amazon tarafından CNBC'ye açıklandı.
Amazon Go mağazaları ilk açıldığında “alışverişin geleceği” şeklinde tanıtılmıştı ve nakitsiz, sadece mağazaya girip istediğinizi alıp çıkma deneyimi sunulacaktı. Bu deneyimi sunma konusunda herhangi bir sıkıntı olmasa da CNBC’ye Amazon yetkililerinden biri tarafından yapılan açıklamaya göre Go mağazaları yakında nakit kabul etmeye başlayacak.
Herhangi bir detay ve plan paylaşılmasa da Amazon’un bu kararı neden verdiğine yönelik son derece olası bir teori mevcut. Bu teori, nakit geçmeyen mağazaların banka hesabı ve/veya akıllı telefon kullanmayı reddeden kişilere yönelik ayrımcılık yaptığı yönünde. Geçen ay konuyla ilgili olarak ABD’de Philadelphia, nakit geçmeyen mağazaları tamamen yasaklayarak bunu yapan ilk eyalet oldu. Bu ateşlemeyi takiben New York, San Francisco, Chicago, ve Washington DC de benzer yasaları yürürlüğe koymayı planlıyor. Massachusetts ve New Jersey ise nakit kullanmayan işletmeleri benzer şekilde şimdiden yasakladı.
Nakit para belki de yakın zamanda en çok kullanılan alışveriş aracı olmayı bırakacak olsa da hiçbir zaman tamamen ortadan kalkmayacağı kesin.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim