Anlık Bildirim

CEO açıkladı: "Yerli otomobil yüzde 50'nin üzerinde yerli olacak"

Yerli otomobil CEO'su Gürcan Karakaş, Turkcell'in düzenlediği Teknoloji Zirvesi etkinliğine katıldı. CEO Karakaş, yerli otomobil hakkında açıklamalarda bulundu.

CEO açıkladı: 'Yerli otomobil yüzde 50'nin üzerinde yerli olacak' Tam Boyutta Gör

Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, Turkcell’in düzenlediği Teknoloji Zirvesi etkinliğine konuşmacı olarak katıldı. Karakaş, yerli otomobil hakkında açıklamalarda bulundu.

Gürcan Karakaş’ın açıklamalarına göre yerli otomobil yüzde 50'nin üzerinde yerlilik oranına sahip olacak. Karakaş, açıklamalarının devamında "Yola çıkış noktasındaki yüzde 50'lik oran gayet iyi bir oran. Bunun bir başlangıç olduğunu ve bu başlangıçtan sonra gelecek olan ekosistem ile beraber katma değerin katlanarak artacağını, özellikle akıllı şehirler ile bağlantısı yönünden baktığımızda yeni iş fırsatları getireceğini düşünüyoruz." dedi.

Seviye 3 otonom olacak 

Yerli otomobilin Seviye 3 otonom sürüş yeteneğine sahip olacağı bir kez daha ifade edilirken bunun önemi hakkında açıklamalarda bulunuldu. Yerli otomobil kendi kendine şerit değiştirebilecek, uzun bir yolculuğu şoförün kısmi müdahaleleri ile tamamlayabilecek.

Otomobillerin otonom sürüş seviyesi, yapay zekanın şoför müdahalesine duyduğu ihtiyaca göre seviye 0 ile seviye 5 arasında değerlendiriliyor. Tamamen sürücüsüz yolculuk deneyimi yaşatan araçlar seviye 5 olarak sınıflandırılıyor. Bugün seviye 3’ün üzerinde seri üretimi yapılan otonom araç bulunmuyor. Yerli otomobil, seviye 3’e hazır otonom bir araç olacak.

Elektrikli motordan beslenecek yerli otomobilin ilk prototipi Aralık ayında sergilenecek. Karakaş, otomobilin 48 aylık ürün geliştirme sürecini tamamladıktan sonra, yani 2022 yılının ortasında satışa sunulacağını ifade ediyor. Türkiye Otomobili Girişim Grubu’nun ülkemizdeki otomobil satışları ve küresel satışlar üzerinden yaptığı çalışmalar sonucunda ilk otomobilin C segment SUV model olmasına karar verilmişti. İlerleyen dönemde ilk yerli otomobil ile aynı platform üzerine kurulu farklı segment otomobiller üretilmesi planlanıyor. 2022 yılının ortasında satışa sunulacak yerli otomobilin fiyatının rekabetçi bir fiyat ile karşımıza çıkacağı belirtiliyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17412 kez okundu.
141 kişi, toplam 155 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim