Anlık Bildirim

Lenovo X1 Carbon altı yaşında

Lenovo’nun Ultrabook dönemlerinde piyasaya sürdüğü ve sınıfının en hafifi olarak lanse edilen ThinkPad X1 Carbon model altıncı yaşını doldurdu.ThinkPad X1 Carbon 2018 özellikleri ve fiyatı haberimizde

İlk olarak 2012 yılında ThinkPad ailesinin en ince üyesi olarak piyasaya çıkan ve o dönem popüler Ultrabook yarışına katılan ThinkPad X1 Carbon altı yılı geride bıraktı. CES 2018 fuarında tanıtılan ThinkPad X1 Carbon 2018 serinin en iyisi durumunda.

ThinkPad X1 Carbon 2018 özellikleri ve fiyatı

14 inçlik IPS LCD dokunmatik ekranında 2560x1440 piksel çözünürlük sunan model parlaklığı da 500 nit seviyesine çekmiş. Böylece Dolby Vision HDR teknolojisi için uygun ortam oluşturulmuş.

Coffee Lake tabanlı Intel Core i7 işlemcilerle desteklenen model 16GB’a kadar LPDDR3 2133MHz RAM ve 1TB’a kadar PCIe SSD depolama kapasitesi seçenekleri sunuyor. Windows 10 işletim sisteminde ön yüklü uygulamaların azaltılmasını sağlayan ThinkPad Crystal Image yazılımı kullanılmış.

Cihazın web kamerası üzerinde ThinkShutter adı verilen özel bir lens kapatıcı yer alıyor. Yüz tanıma özelliği yanında parmak izi okuyucu ile de güvenlik arttırılıyor. Cihazda dikkat çeken diğer bir özellik Amazon Alexa asistanı yüklü gelmesi.

ThinkPad X1 Carbon 2018 modelinin tasarım anlayışı önceki nesle göre farklı değil. 1100 gram ağırlık yanında 15.95mm kalınlık değeri dikkat çekici. Tüm bunların üzerine Mil-STD 810G askeri dayanıklılık standardını da eklemek gerek.

USB Tip-C portları Thunderbolt 3 uyumlu. Ayrıca tam boy HDMI çıkışı ve hafıza kartı okuyucusu da unutulmamış. 2x2 anten diziliminde çift bant WiFi AC bağlantısı en yüksek hızları vadediyor. Ayrıca LTE modem seçeneği de eklenmiş. Sınıfının en etkileyici modellerinden birisi olmaya devam eden ThinkPad X1 Carbon 2018 için 1709$ başlangıç fiyatı belirlenmiş. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim