Anlık Bildirim

MEMS ekranlı tabletler yılın ikinci yarısında piyasada olacak

MEMS ekranlı tabletler yılın ikinci yarısında piyasada olacak

Günümüzde mobil cihaz ekranlarında LCD ve AMOLED teknolojilerinin kullanıldığında şahit olurken, MEMS adlı yeni bir ekran teknolojisi bu yıl piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

MEMS ifadesi "mikro elektromekanik sistemler"in kısaltılması. Bu teknolojide panelde minik kapakçıklar kullanılıyor. Bu kapakçıklar her pikselin yayacağı ışığı çok hızlı bir şekilde açıyor veya kapatıyor. Bu ışık kırmızı, yeşil veya mavi renklerde oluyor. 

Kapaklar açılıp kapandıkça arka ışıklar saniyede defalarca kez engelleniyor veya serbest bırakılıyor. Örneğin tüm kapaklar kapandığında siyah, açıldığında ise beyaz renk ortaya çıkıyor. Böylece MEMS ekranlar daha iyi renkler ve daha iyi enerji tasarrufu sunabiliyor. MEMS, arka aydınlatma yapısı bakımından LCD ile benzer özellikler taşıyor.

MEMS ekran örneği 7 inç ve 1280x800 piksel olarak CEATEC 2013 etkinliğinde sergilenmiş ve bu yıl için planlar açıklanmıştı. 

MEMS ekranların geliştirilmesinde Qualcomm da aktif rol alıyor ve şimdiden 120 milyon dolar yatırım yapmış durumda. Firma Toq akıllı saatinde kullandığı Mirasol ekranlarında MEMS tabanlı teknolojiler kullanıyor. Sharp da MEMS ekranları üzerinde çalışıyor.

MEMS ekranların uzun dönemde OLED ekranlardan çok daha iyi sonuçlar vereceği düşünülüyor. MEMS ekranlarda ne yazık ki bir dezavantaj mevcut. Ekranlara bakış mesafesi arttığında renklerde bozulmalar oluşuyor. Ancak bu düşük bir risk olarak görülüyor. 

MEMS ekranlar Qualcomm Toq ile dolaylı olarak piyasaya çıkmış durumda. MEMS tabanlı ilk tablet cihazlarının ise yaz ortalarında piyasada olması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim