Anlık Bildirim

Meksika uydusunu taşıyan Rus uzay roketi kaza geçirdi

Meksika uydusunu taşıyan Rus uzay roketi kaza geçirdi
 
Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUI) gönderilen ikmal gemisinin kontrolden çıkması ile birlikte başlayan süreci sizlere aktarmıştık. Yaklaşık 3 ton yakıt ve yiyecek taşıyan uzay gemisi UUI ile birleşemeden kontrolden çıkmış, daha sonra ise atmosfere girmesi ile dağılan parçalar pasifik okyanusunun ortasına düşmüştü. 

Dün ise farklı bir kaza haberi geldi. Baykonur Uzay Üssünden fırlatılan ve Meksika'ya ait MexSat-1 isimli haberleşme uydusunu taşıyan Rus uzay gemisinin fırlatıldıktan yaklaşık 500 saniye sonra teknik bir arıza yaşadı. Rus yetkililer problemin araştırıldığını açıklarken Uzay gemisi taşıdığı yük ile birlikte Sibirya'nın Chita bölgesine düştü. Atmosferden çıktıktan sonra teknik arızayı yaşayan roketin yeniden atmosfere giriş sırasında parçalanarak düştüğü belirtiliyor.
Proton-M roketi ile kısa süre önce başarılı operasyonlar da yapılmıştı. Ancak Boeing Satellite Systems tarafından Meksika için üretilen ve yaklaşık 5.4 tonluk uyduyu taşıyan roket bu görevde başarısız oldu. Uydunun yörüngede yaklaşık 15 yıl hizmet vermesi planlanıyordu. Meksika hükumeti ise olaydan kısa bir süre sonra açıklama yaparak uydunun tam sigortalı olduğu ve zararlarının karşılanacağını bildirdi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5021 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim