Anlık Bildirim

Pervanesiz rüzgar türbini Vortex, büyük avantajlar vaat ediyor

Pervanesiz rüzgar türbini Vortex, büyük avantajlar vaat ediyor
 
Günümüzde aktif olarak kullanılan rüzgar türbinleri bildiğiniz üzere büyük pervane mekanizmalarına sahip. Rüzgarın gücünü elektrik enerjisine çevirmek için kullanılan bu pervaneler, faydaları yanında uçan canlılara verdikleri zarar, ürettikleri yüksek gürültü ve bakım sürecinin zorluğu gibi sorunlara da neden oluyor. Bu noktada hazırlanan Vortex ise bahsettiğimiz sorunları ortadan kaldıracak bir yapıyla karşımıza çıkıyor.
Farklı ihtiyaçlara göre iki farklı boyutta tasarlanan ve yukarıda söylediğimiz üzere herhangi bir pervane mekanizması taşımayan Vortex, aşağıda yer alan videodan da görebileceğiniz üzere rüzgar gücüne göre sallanarak dahili mıknatıslarını hareket ettirerek elektrik üretiyor. Bu çalışma mantığı sayesinde sıradan rüzgar türbinlerine oranla %50 daha az bir maliyetle üretilebilen, çok daha verimli çalışan, ses yapmayan ve hepsinden önemlisi canlı yaşamına zarar veremeyen Vortex, yine büyük pervaneler taşımadığı için birbirlerine çok yakın bir şekilde konumlandırılabiliyor ve böylece rüzgar çiftlikleri ufak arazilerde de oluşturulabiliyor.
Ticari olarak kullanıma sunulacak ilk modelin "Mini" takısıyla geleceği ve 12.5 metre boyuyla 4 kW çıkış verebileceği belirtiliyor. Bu modeli daha çok evler ve ufak çaplı ticari işletmeler için tasarlayan geliştirici ekip, "Gran" lakaplı büyük modelin ise sanayi işletmeleri için 1-megawatt çıkış verebilecek büyüklük ve güçte olduğunu söylüyor. 1 Haziran tarihinde Kickstarter benzeri bir platformda destek arayacak olan Vortex'in tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9242 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, rüzgar gülü
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim