Anlık Bildirim

PocketQube, kendi uydunuzu uzaya fırlatmanıza imkan tanıyor

PocketQube, kendi uydunuzu uzaya fırlatmanıza imkan tanıyor

Geçen yılın en dikkat çeken projelerinden birisi olan PocketQube, gerekli bağış desteğini topladıktan sonra ticari olarak faaliyetlerine başladı.

PocketQube, kendi uydusunu uzaya fırlatmak isteyen ancak yeterli bütçesi olmayan kurumlara ve amatörlere hitap ediyor. PocketQube adından da anlaşılacağı üzere küp şeklinde uydular imal etmenizi ve sonra bunu uzaya göndermenizi sağlıyor. 

Henüz faaliyete geçen satış mağazasında kullanıcılar uzaya göndermek istedikleri uyduyu seçiyor ve ihtiyaçlarına göre donanımını belirliyor. PocketQube bunları imal ediyor. Firma daha sonra uzay ajansları ile kullanıcı arasında aracı oluyor ve bir roket ayarlayabiliyor. Genelde en küçük uydu 5cmx5cmx5cm boyutlarına sahip. 

Uzaya fırlatılan bu uydular ise farklı amaçlara hitap ediyor. Dünyayı görüntülemek veya bir bakterinin uzaydaki tepkilerini ölçmek gibi sayısız proje bu uydularla gerçekleştirilebilir. 

NASA'nın da CubeSat adında uzaya minik uydular gönderen bir projesi mevcut. Ancak uyduların fiyatları genelde 150 000$-200 000$ arasında değişiyor. PocketQube ise bunu 20 000$ başlangıç fyatına halledebiliyor. Firma isteyenlere uydular konusunda danışmanlık da sağlayabiliyor. 

Şu anda 4 adet PocketQube yörüngeye oturmuş durumda. İlerleyen yıllarda bu sayının katlanarak artması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9861 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim