Anlık Bildirim

Prototip üç boyutlu yazıcı Foodini ile gıda baskısı kolaylaşıyor

Özellikle son ayında bulunduğumuz 2013 yılı içerisinde büyük bir ilerleme kat eden üç boyutlu yazıcı teknolojileri, plastik ve metal kadar olmasa da artık gıda üretimleri için de sık sık kullanılıyor ve bu alanda prototip çalışmalar devam ediyor.
Daha önce tanıttığımız NASA'nın üzerinde çalıştığı sistemden evler içerisinde kullanılabilecek yapısıyla ayrılan ve Barcelona merkezli Natural Machines tarafından geliştirilen Foodini, üzerine takılan ve içerisinde yapılmak istenen gıda ürününe göre malzeme bulunan tüpleriyle, bilgisayar ortamında belirlenmiş şekilleri basabiliyor ve katlı çalışma gösterebiliyor. Bu şekilde kurabiye, pasta hatta pizza yapabilen ürün, şimdilik biraz kaba görünüyor olsa da üzerinde çalışmalar devam ediyor ve son halinde oldukça kompakt ve şık bir gövdeye sahip olacağı belirtiliyor. Özellikle sağladığı zaman avantajı ile öne çıkan Foodini, çalışan insanlara otomatik gıda üretimi için faydalı bir yapı ortaya koymayı hedefliyor.
Natural Machines'in Foodini üç boyutlu yazıcı modeli hakkında BBC tarafından hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilir, firmanın devamlı olarak güncellenen Facebook sayfasını ise buradan ziyaret edebilirsiniz.
 
Prototip üç boyutlu yazıcı Foodini ile gıda baskısı kolaylaşıyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2543 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim