Anlık Bildirim
 
GCN sonrası ilk mimari olacak Navi mimarisi öncesi bu yıl orta segmenti Nvidia’ya kaptırmamakta kararlı olan AMD fiyatına kıyasla sunduğu performansıyla bütçe odaklı sistem kurrmak isteyenlerin sıkça tercih ettiği Polaris mimarili kartlarını güncellemeye devam ediyor.

12 nm sürecinden geçecek 

Polaris 30 GPU’sunun yer alacağı RX 590 önümüzdeki bir kaç hafta içerisinde gün yüzüne çıkacak. Performans kanadında Polaris 20’ye geçişte olduğu gibi büyük bir performans artışı yaşanmayacağı düşünülen Polaris 30’da benzer şekilde iyileştirilmiş güç tüketimi ve saat hızlarını göreceğiz.
14 nm’den 12 nm üretim sürecine geçiş yapılacak GPU’nin halefine kıyasla %1 ile %5 arasında daha hızlı olması bekleniyor. GPU’ya ev sahipliği yapacak kart RX 590 olacak ki model sızan testlere göre GTX 1060’ı geride bırakıyor, RX 580’in ise bir hayli önünde. Ek olarak RX 580’in senaryoya göre GTX 1060’ın önüne geçebildiğini de belirtelim.
Teknik detaylarda RX 580’e göre saat hızları dışında farklılığın beklenmediği RX 590’da GPU yine 2304 adet işlem birimine sahip olacak. Bellek tarafında ise 8 GB kapasiteli GDDR5 tip bellekler tercih edilecek.
14 nm üretim bandından geçecek yeni kart Nvidia’nın önümüzdeki aralık ayında lanse edeceği GTX 2060’ın çıkışına kadar orta segmentte AMD’nin elini güçlendirebilir ki GTX 2060’ın muhtemel fiyatını da düşündüğümüzde kırmızı takımın yüzü güleceğe benziyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10346 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rx 590, amd polaris 30 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim